컴백시간! 씨엘씨 - 미니 앨범 [QUESTION] | COMEBAKC TIME! CLC - Mini Album [QUESTION]


Ó te jó ég! A CLC még épp hogy a nyakunkba zúdította a csodás debüt albumát, máris itt vannak, hogy még inkább elvarázsoljanak! Vagy...hogy romba döntsék, amit eddig elértek?



Hát, ami engem illet, itt semmiféle romba döntésről nincs szó. Teljesen megleptek, mert az az album sokkal jobban tetszett, mint az előző! Hát mi van ezekkel a lányokkal, hogy máris elvarázsoltak, s ezt csak folytatják?

Oké, ez a CUBE, tudjuk, hogy remek zenéket csinálnak, igaz? Igaz ám! És most is az, nem is kicsit.

A lányok ugye még ebben az évben debütáltak a PEPE című daluk pedig egyenesen a szívembe lopta magát, nem is véletlenül, mert igazán jól sikerült.


Ezzel a dallal megmutatták, hogy ők bizony komolyan tudnak énekelni, és nem csak a szokásos édes-kis-semmiségekhez értenek. Nem mintha ahhoz nem kellene, de valljuk be, nagyon okos lépés volt, hogy nem egy cuki dallal debütáltak, tekintve, hogy a G-FRIEND, a Berry Good és a Lovelyz is a képbe került már akkor. Na meg, az annyira nem is lett volt CUBE stílus - annyira meg nem bolondok, hogy még egy 4Minute vagy APink másolat bandát toljanak az arcunkba. Annak mi értelme lenne? 
Tehát megkaptuk ezeket a lányokat, akiket mint banda nem annyira kedvelek, de a zenéjük felüdítő volt, és ez jelen esetben is így van. Ah, nagyon fogom szeretni őket, már most tudom.

Szóval itt vagyunk, és máris megtekinthetjük, hogy miféle promós dallal akarnak meghódítani minket.



Hát, ÉN LIKE IT, és szerintem ti is imádni fogjátok. Annyira nagyon szeretem, mikor a bandák évszakhoz kapcsolódó dalokkal, albumokkal jönnek ki! Vannak is ehhez hasonló listám, mint: "Nyári dalok" vagy "Karácsonyi dalok", meg hasonlók.

Na, utoljára a SECRET Yoo Hoo c. számánál éreztem, hogy mennyire el lett találva ez a nyári hangulat. Mert itt, az egész szám ezt a kedves, nyári érzést sugározza, ahogy a Yoo Hoo is tette. (Hű, de szeretem azt is, jut eszembe!) 

Azt elmondanám, hogy a PEPE szerintem jobb dal volt, nem is kicsit, viszont nem várhatjuk el egy kezdő bandától, hogy egymás után adják ki a hangyányit komolyabb dalokat. Fiatal lányok, tessék hát, itt van egy fiatalos, édes dal, ami valami eszméletlenül jó lett. 

A klip színes - ahogy a PEPE is volt -, de nem visszataszító, épp hogy vidám lesz tőle mindenki. A lányok csinosak, igaz egy kicsit azért még tovább öltöztettem volna őket. Van aki egy body-ban van, jesszus! Az konkrétan egy felfelé hosszú bugyi! 

De oké, most ez a divat - kérdem én, mi lesz legközelebb -, szóval hiába is panaszkodok, csak hülyének néznek az emberek. Már így is megkérdezték, hogy öregasszony vagyok-e, amiért így ellene vagyok a melltartóban való táncolásnak...

Na szóval, a klip remek lett, ahogy a dal is. Elsőre nem tetszett annyira, de éreztem benne a lehetőséget, így még egyszer elindítottam, és láss csodát, máris odavoltam érte! Ez az amit, nagyon szeretek, mert mikor meg kell szeretni egy dalt, azt sokáig is fogom kedvelni, nem egy hétig. 

De, hát térjünk át az album többi számára!






1. Hey-Yo
2. 궁금해 | Like | Kíváncsi vagyok
3. Lucky
4. 숨바꼭질 | Bújócska
5. 어쩌죠 | Mit tegyek?


Remek. Egy szóval leírva, a jelenlegi kedvencem az album. Tökéletes számukra, számomra és talán számotokra is. Élveztem hallgatni minden egyes számot, nem változtatnék egyiken se, semmit. 

A hangulat erősen emlékeztet a Dalshabet Be Ambitious mini albumára, ugyanaz a könnyed, nyári érzés kap el, mikor hallgatom. Tényleg nagyon jó lett.




Kezdjük a legelején, a HEY-YO c. számmal, ami máris tökéletes kezdést biztosít a hangulat megalapozásához. Halljuk a tenger zúgását, a ritmus vidám, emiatt mi is tökéletes jókedvűek leszünk. Az ember szinte a parton érzi magát, ahol a homok - az a rohadék! - behatol mindenbe, és hat év múlva is rázhatjuk a táskánkat, még mindig találunk annyit, hogy egy egész várat építhetünk belőle. Látom, ahogy emberek labdáznak, ahogy minden kész egy tökéletes naphoz!

Szövegileg pont olyan könnyed, mint maga a zene. Persze a képben van egy srác, aki legyen már olyan szíves, és árulja el a lányoknak, hogy imádja őket! Ha már ennyit kérik.


A harmadik szám, a LUCKY, szintén ezt az érzést adja, de messze nem abban a kitörő, vidám hangulatban, mint a HEY-YO, sokkal kedvesebb, és szerelmesebb értelemben. 
"Megmutatom a szerelemem, örökké veled leszek" - APink típusú szöveggel, és kicsit arra is hajazó dallammal, de sokkal érdekesebb ritmussal, a háttérben pedig a nyár hívogató zajai törnek fel. CSODÁLATOS! Hallgassátok meg ti is, nem bánjátok meg, erre esküdni mernék!

Nem javaslom, hogy elképzeljétek - de én állandóan éneklésben és táncban török ki, ha ezt a dalt hallom. 

 Jó, ne nézz így, nem lehet mindenki tehetséges...


A negyedik dal a 숨바꼭질, vagyis magyarul Bújócska. A dal elején a lányok közlik, hogy na most aztán csúnyán vége a kapcsolatnak, történjen bármi. Persze aztán ismét jön a My Love és édesem megszólítás, végül pedig a "Soha többé nem akarlak látni". Igen, sokat találkoztunk már ilyennel, de mégis. Van benne valami ellenállhatatlan, ami a szöveg ellenére is vidámmá s élettel telivé tesz. 

Érdekessége, hogy több utalás is van benne az 언니-kra , mint pl: 4Minute, Hot Issue.

Én nagyon élveztem, és sokszor fogom hallgatni, ebben biztosak lehettek! 




Végül pedig jöjjön az utolsó szám, ami annak ellenére, hogy ballada, nem a kedvencem az albumon. Pont annyira szeretem, mint a többit is. Ez az 어쩌죠, vagyis a KPOP bandák szokásos kérdése a Mit tegyek? Nagyon szép lett, nem az a szívszaggató, de mégis érezni lehet a számot, a maga mégis valahol édes módján. Végre hallhatjuk a tagok csodás hangját, mert itt tényleg énekelnek. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Összességében el tudom mondani, hogy ez az egyik legjobb visszatérés az évben, annak ellenére, hogy egy ROOKIE bandáról van szó. 

Ne csak a LIKE-ot hallgassátok, mert magában nem olyan értékes, mint így, együtt az összes többi dallal alkotott elegy. Őszintén mondom, ez a lemez megéri azt a fél órát, amit az életetekből szánnátok rá. Nagyon szép munka volt, és ti is meg fogjátok szeretni a lányokat, ha eddig még nem tettétek volna!

Ti mit gondoltok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...