컴백 시간! - 엑소 | 빅뱅 | 스피드 - COMEBACK TIME! - EXO | Big Bang | SPEED



Hű, mostanság minden hétre jut valami, amin csámcsoghatok - ennél jobban pedig nem is örülhetnék, higgyétek el.

Oké, ezzel még kicsit várni akartam, de ha már belekezdtem, akkor végig is írom, ti pedig olvassátok el. Ha nem, akkor bosszút állok!

Szóval, ebben a bejegyzésben három együttes visszatéréséről szeretnék értekezni veletek egy kicsit. Jelen esetben ez az EXO a Big Bang és a SPEED. Ezen belül is kitérnék az ismételt Big Bang vs. BÁRKI problémára. Olvassátok, és osszátok meg velem a véleményeteket!


Tehát, mivel is kezdjem? Azt hiszem a SPEED lesz az első, csak mert bonyolult lenne ketté szednem az EXO és a BB témát - jelenleg.








Szóval itt van nekünk a SPEED, akik a szeretett T-ARA cégénél vannak. Őket a debütálásuk óta szeretem, s bár a tagok nevét nem nagyon tudom és arcról se igazán ismerném fel őket, minden dalszövegüket kívülről fújom.




Az egyik legjobb bandának tartom őket, akik mindig remek zenével rukkolnak elő, így szurkoltam nekik, amióta meghallottam a debütáló számukat és a mini albumukat. Mert őszintén megérdemlik a figyelmet - amit nem nagyon kapnak meg. 


Nos, ahogy tudjuk, ebben az évben kilépett a csapatból Taewoon, akit csodálatosan tehetséges rappernek tartok, jobbnak, mint a testvérét - de ezen ne vesszünk össze, ha lehet.




Ez a lépés sajnos csak még több rajongót vett el a bandától, mert azért nem kis szimpátiát kaptak a Block B fanoktól sem. Tényleg nagyon sajnálom őket, mert ez nagy érvágás lehetett számukra, s természetesen a jól megszokott hangás is valahogy megtört, hisz Taewoon hangja, jelenléte szerves - sőt, nagyon fontos! - része volt az egész együttesnek. 

Az új tag úgy tűnik szépen beilleszkedett, nincs is vele semmi problémám, de valami nem ugyanolyan. Ezzel nincs is baj, csak nem tudom, mások mit szólnak hozzá. 

Nagy fejlődésen ment ám keresztül a banda! Az elején még nagyon CCM hangzással bírtak, később Taewoon hangzással, most pedig valahol a kettő között állapodtak meg, ha már a második verzió annyira bejött a legtöbb embernek.

A fiúk ismét egy mini albummal tértek vissza, aminek a címe SPEED On lett, s természetesen azt szerették volna bizonyítani, hogy ők biza így is remekül teljesítenek. Ez igaz is, de azzal akkor is szembe kell nézniük, hogy bármit is tesznek ez már sokak szemében nem lesz ugyanaz.

A lemez promós dala a What U, ami egy remek szám, egy extrán elszúrt klippel. Ezen meg sem lepődök, a CCM sem költött rájuk túl sokat, s úgy tűnik, mint MBK se nagyon erőlteti meg magát. Holott mennyi potenciál van bennük!




A klip valami elképesztően rossz ehhez a zenéhez képest. Őszintén, ezt komolyan gondolták? Mintha valaki HOME videója lenne, amit a kis kamerájával vett fel. A tánc egyszerű és csodálatos, ahogy az mindig is lenni szokott, a dal pedig nem kevésbé. 
Ez a szám sokkal nagyobb figyelmet kellene hogy kapjon, de mind tudjuk, hogy ez az EXO-SHINee-Big Bang miatt nem fog bekövetkezni. Magyarán senkit sem érdekel egy ilyen banda, még akkor sem, ha valami igazán egyedit és fülbemászót is alkottak. 


Nyerni? Oh, ne vicceljünk. 

Igazságtalannak érzem a dolgot, s tudjuk, hogy az is, de mit lehet tenni? Semmit.

A mini album többi dala (pusztán 2 db!) is jól sikerült, de mégsem hozzák a színvonalat, amit megszoktam. Rendben, a What U csodás, de ez a kettő valahogy szinten aluli lett. Nem összességében, csak tűlük. Szerethetők, de nem az a "Hű-azta-jesszus" érzést adják, amit a többi daluk.

Nem tudom mi történt, de bízok benne, hogy ennél valami megfontoltabbal fognak visszatérni leközelebb. Ha lesz legközelebb.


Ha csak a promós dalt kell értékelnem, akkor:

10/9

Ha viszont az egész lemezt, akkor: 

10/7



*






A következő banda a Big Bang lenne. Ahogy ígérték, ismét kiadtak egy kislemezt, ezzel biztosítva, hogy kárpótolják a rajongókat a több éves hallgatás miatt.

Az előző eresztésről már elmondtam a véleményem, így erről is el fogom, méghozzá őszintén. Tudjátok, hogy nem a szívem csücskei, de ettől még nem szándékozom lehúzni őket, csak a véleményem osztom meg veletek. Ez nem biztos, hogy egyezik a tiétekkel.

Tehát ismét itt vannak, méghozzá az A című lemezzel, amin két dal kapott helyet, a promós Bang Bang Bang és a We like 2 Party. Kezdjük azzal, amelyik videót is kapott.




Őszintén megmondom, hogy ez sem lepett meg túlzottan. Olyan, akár egy Come Back Home, csak felpörgetett átvezetőkkel, és egy kifejezetten undorító refrén szerű résszel(?).
Ugyanaz a felépítése, mint a Come Back Home-nak, csak amolyan pasis verzióban.

De azt el kell ismernem, hogy ha ez a drogos hangzás nem lenne benne, nagyon tetszene. A refrént és a 2 perc 43 másodperckor kezdődő részt leszámítjuk, akkor kifejezetten tetszett. De ez a bevagyunktépveésforogavilág stílus nekem nagyon nem jön be, de sajnos számítottam rá, hogy ez is hallanom kell tőlük, tekintve hogy mintha GD lelkéből fakadna az egész. Amihez hozzányúl, arról süt a jelenléte, majd kiégeti a szemed s erőszakosan belehatol a füledbe. Ez a GD hatás.

De amúgy tényleg jó dal lenne, s biztos van akinek így is nagyon tetszik, de nekem pont úgy van elszúrva, mint a Come Back Home. Hát hogy lehetett ezzel a gyönyörű dallal azt tenni? 




Ha a két változatot egybe tudták volna olvasztani, valami olyat alkottak volna, ami előtt leborultam volna, őszintén. 

Emlékszem mit is éreztem abban a pillanatban, mikor először hallgattam a dalt, az elejét nagyon élveztem, aztán elértem a refrénhez...


Az a WTF érzés...


Na, nekem ez a problémám a BB dalával is. Ha az a betépett rész nem lenne benne, akkor valami nagyon-nagyon remek dalt szereztek volna, tényleg. Ám mikor GD 'dumálgat benne', attól egyenesen rosszul vagyok. De hát, ez az én véleményem. 

Ezen kívül a képi világ ismét remek lett, esküszöm, nagyon szépek a klipjeik - ha nem a képeket értelmezem. Erre egy pacsit is lenyomnék nekik. De Loser még mindig sokkal összeszedettebb és megfontoltabb volt.



A másik szám a We Like 2 Party:




Nos ezt, imádom

Valóban, még saját magam is megleptem, de ez egy egész kellemes szám, amitől vidámnak érzem magam, feldobja a hangulatom, és amolyan...zene.

Nem az az eredeti KPOP, sokkal inkább nyugati elemeket kapott, nekem még a country világát is idézi - de nagyon tetszetős. Sokan máris a 1D-t és a Vamps-t emlegetik, mint ugyan nevetségesnek tartok, de a válaszkommenteket is. 

"A 1D totálisan más, mint a BB. A BB a KPOP világából jött, így nem is lehet összehasonlítani őket. Ők egy teljesen más világból jöttek. Aki ezt írta, vagy nem szereti a BB-et kopjon le."

Tessék




Nem is a koreai és az angol embereket hasonlították össze, hanem a zenét amit játszanak. És az igenis hasonló ebben az esetben. Ez volt az egyik legbutább komment, amit valaha olvastam. Jó hogy nem más univerzum szülöttei. Attól, hogy valaki koreai nyelven énekel, játszhat amcsi zenét. Pont ahogy sok "amcsi" előadó "lopja" a "KPOP stílust" - akkor bezzeg mindenki felháborodik, de az tök oké, ha a mi szeretett előadóink az általunk amerikai popnak elkönyvelt hangzást használják, ugye?

Uram Segíts.

Na mindegy is. A lényeg, hogy ezt sokkal jobban szeretem, mint a promós számot, ahol konkrétan el sem tudom dönteni, hogy most tetszik-e a dal, vagy sem.

A We Like 2 Party nem erős dal, nem kelt feltűnést, ahogy a másik, így értem miért a Bang Bang Bang kapott klipet, de úgy érzem, hogy ezt szeretni is tudnám, ellenben a BBB-vel.

*Frissítés!

Abban a szent percben, hogy kiposztoltam a bejegyzést, megjelent a WL2P klipje (30 perce.) Hát, már miért is ne. Na szóval, megnéztem ezt is - ahogy az információkról is értesültem. És nem vagyok valami boldog.



A klip tetszik, végre egy mv tetszik tőlük. Nagyon aranyos és könnyed az egész. Tényleg nagyon illik a számhoz, elismerésem, még ha nagy dolgot nem is tettek. 

Viszont azt meg kell említenem, hogy ezt ivás után forgatták. Erre miért volt szükség? Őszintén...

Most jöhettek azzal, hogy "jajj felnőttek, azt csinálnak amit akarnak", de szerintem ennek semmi köze sincs a felnőttséghez! A nyilatkozat szerint így a srácok igazi énjét, felszabadultságát láthatjuk. Ám szerintem pedig, ha a rajongók kedvéért nem tudják megerőétetni magukat, ott már elég nagy baj van. Vagy nem élvezik az egészet annyira mint kellene...? De nagyon érdekes, a Sunset Glow forgatásán nem kellett sört kortyolni, hogy vidámnak tűnjenek. 

Itt most nem is pont azzal van bajom, hogy ittak. Mindenki csinál ilyet, persze. De ezt még mint valami pozitív dolgot tűntetik fel! Azért kérem... Nekem nem az jött le ebből, hogy most be kéne ájulnom a gyönyörtől, mert TOP 4 sör után képes csak vihogni a kamera előtt, és ez akkor most mekkora dicsőség - hanem pont az ellentetje. Ezt az infót tartották volna meg inkább maguknak...

Azért megnézném, hogy a "normál emberek" főnökei mit szólnának, ha a munkások félrészegen mennének dolgozni. 

Ez pedig nem változtat az összértékelésen, pedig kedvem lenne hozzá.

Összességében nem volt rossz a visszatérés (ami inkább folyamatos jelenlét), s elismerem, még a BBB egyes részeit is tetszetősek voltak. Így hát:

Ha csak a promós dalt kell értékelnem, akkor: 

10/6

*

Ha viszont az egész lemezt, akkor: 

10/8









A mai utolsó banda pedig az EXO, akik egy átdolgozott albummal tértek vissza, így ismét megdöntöttek pár rekordot, még a sajátjukat is, ugyanis ismét több mint egy milliót adtak el a lemezükből - ahogy az elsővel is történt -, de immár csak két hónapnak kellett eltelnie, nem hétnek.

Őszinte leszek, nehéz elfogultság nélkül megítélnem ezt az együttest, tekintve, hogy a kedvenceim, de ahogy eddig is, mindent megteszek az ügy érdekében.

Először is, adjatok nekem egy percet és engedjétek meg...

Szóval, itt van Sehun...



Én pedig...
*OMG Kapott pár sort!*




Aztán Sehun feltűnt. Ismét.



Én meg...csak...



*
*
*
*
*



És a pillanat, mikor rájöttem, hogy én is csak egy hülye fangörl picsa vagyok.



*


Oké, akkor kezdjünk is bele abba, amiről ez az egész szól. Tehát a fiúk visszatértek, engem nagyon boldoggá téve, másokat pedig ismételten felidegesítve. Hát, az élet már csak ilyen! Birkózzunk meg vele.

Hát, ami a BB vs. BTS párbajt illeti, ez itt is fenn áll, bár talán egy kicsit barátságosabb módon, ami meg is lep. Azt hittem vérre menő harcot fog vívni a két tábor, de ebből semmit sem tapasztalok, sőt, semmi durvát sem. Pedig az EXO-L tábor az egyik legrosszabb, amit a KPOP valaha kreált erre a világra. Pozitív meglepetés ért, s azt sem tudom mit kéne ezzel kapcsolatban mondanom.

Na de az összehasonlítást hagyjuk a végére, most jöjjön csak az EXO és a Love Me Right.



Az igazat megvallva, tudtam, hogy ez fog következni. Pont, mint mikor kijött a Wolf, én pedig sokkot kaptam attól a sz@rtól, amit a mai napig a KPOP egyik legrosszabb, legigénytelenebb dalának tartok, amit valaha hallottam. 

Aztán kijött a Growl én pedig pislogtam nagyokat. Tudtam, hogy most is ez lesz.
 
A Call Me Baby nem az esetem, oké, rendben van, de se normális refrén, se semmi, egybefolyt nekem az egész dal. Na de ez! 

Ez egy remek szám lett, s már az első pillanatban nagyjából:




A húgom, akivel mind a ketten EXO fanok vagyunk, a második nézésnél pedig már táncra is perdültünk:



A baj mindössze annyi volt, hogy én Hanna vagyok, nem Emily.



Na szóval. A klip ezerszer jobb, mint a Call Me Baby volt, látszik, hogy több helyen, nagyon sok vágással eszközölték össze a videót - sok munka volt benne. A fények csodálatosak, a tánc pedig MÉRFÖLDEKKEL jobb, mint amilyen a CMB koreója. Ezt talán kicsit jobban megoldották, mint a másikat, lehet h ez annak köszönhető, hogy a History koreográfusa készítette? (*a History a kedvenc táncom. tőlük.) Annyit megjegyeznék, hogy nem, Lay felsőtestére sem voltam kíváncsi. Kicsit sem. Oké nem volt túl látványos, de szeretem, ha fel vannak öltözve. Legyen szó lányról, vagy fiúról.

Mondjuk a fények bizonyos helyen meglepően emlékeztettek a 4Minute színes világára. Talán csak én képzelem be, de valahogy mégis úgy érzem.

A zene pedig! Valami remek, ez, ez nekem KPOP. Lehet, hogy észrevettétek már (bár nem volt nehéz), de valahogy érdekes elképzeléseim vannak bizonyos dolgokról. Ebben van ének, van tánc, látvány és élet - na meg maga a zene sem megvetendő.

Az pedig, amiért már három éve könyörgök, megtörtént. Sehun kapott pár sort! Szinte el sem hittem! Hát nem dőlt romba a világ?! Még mindig élek?

Imádtam minden pillanatát...

...bár, őszintén szólva, egy helyen hangosan felröhögtem:








*
A többi új dal pedig - nos, kettő elnyerte a tetszésem, egy pedig elment. A Promise az, amire már az első album megjelenésekor is nagyon vártam, a legszebb, amit tőlük hallottam. Persze az SM ezt ki is használta, és hülye lett volna nem azt tenni.

A First Love az, hát, csak úgy van a levegőben. Oké, aranyos meg minden, de túlzottan nem nyerte el a teszésem. Ahogy Elsie I'm Good-ja, ez is a "hű, tényleg az a szám...mi is a címe?" kategóriába sorolom. Sokat nem is tudok elmondani róla.

A Tender Love már sokkal érdekesebbre sikerült, de azért nem véletlen, hogy nem lett promós a szám. Nekem nagyon tetszik, és sokat hallgatom is, de az igazat megvallva, nem biztos, hogy egy hónap múlva is így lesz. Érzem, hogy néhol fúú, nagyon tetszik, de néhol meg "jajj legyen már vége" benyomást kelt. Főleg a "Tender Love" ismételgetésekor. UNALMAS és nem is kicsit, NAGYON. (Hogy egy kis politikai közhellyel élhessek, ha már CSAK négyest kaptam a ROHADT JÓL megírt politológia beadandómra. HAH)

A Promise az, amire vártam, nagyon. A koncerten hallottuk mind, és már ott tudtam, hogy "ez az". Lehetséges, hogy a nem-exo-fanoknak nem nyújt túl sokat, de azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy nekünk sokat jelent. Őszinte és gyönyörű, még sokkal többre értékelem, mint a promós számot, annak ellenére, hogy az nagyon-nagyon tetszik. Ennél nem jobb.

Ha összpontot kell adnom, akkor ezt mos mini albumként kezelem, mert a többi dalhoz hozzá sem nyúltak, semmi újat nem tettek. Tehát: 


Ha csak a promós dalt kell értékelnem, akkor:
 
10/9

Ha pedig az egész "albumot", akkor: 

10/7




Az összehasonlítás pedig: 



A Big Bang és az EXO is ma lépett fel az M!Countdown színpadán, ugyanis egyszerre tartják a visszatérésüket. 

Mindegyik fellépést megnéztem, nem is egyszer, s bár nem akarom, de el kell ismernem, hogy a BB nagyon szórakoztató előadókból áll. GD-t eddig sem kedveltem, mert nem kedvelem ahogy "énekel", viszont egy kifogástalan showman, igazi bulit tud teremteni a színpadon, és akármit is gondoljak róla, valamilyen formában neki helye van a szórakoztatóiparban. Még ha a hangja - számomra - nem is jelent semmit, ha a színpadon van, igazi műsort csinált, megtölti azt, és nehéz nem rá figyelni. A többiek is jók, de nekem, valahogy mégis rajta akad meg a szemem - a szólóiról nem is beszélve.




A We Like 2 Party pont olyan volt, ahogy azt elképzeltem, könnyed, vidám és szórakoztató. A háttértáncosok előtt leborulok, eszméletlen teljesítményt nyújtottak, egyszerre táncoltak, pont ritmusra, és az egész gyönyörűen volt felépítve. Erre pedig nagy szükség is volt, tekintve, hogy a bandatagoknak itt nem a tánc volt a feladata, hanem a szórakozás, amivel minket is képesek voltak szórakoztatni. Úgy tűnik, tényleg élvezték, amit csináltak - ezt pedig értékelem. 




A Bang Bang Bang nagy meglepetés volt számomra, az élő fellépés szempontjából. Gyerekek, az a tánc, ami a - szerintem - nem túl gusztusos refrén rész alatt ment, remek volt. Tudom, hogy csak lötyögés volt ide-oda, de mégis volt benne valami, ami elnyerte a tetszésem. Lehet, hogy ti nem így látjátok, de szerintem ezt most eltalálták. 

A számot ettől függetlenül nem kedvelem. Bár más refrénje lett volna, s ne GD "Bang, Bang," "Bang ya, Bang ya" - szövegét kellett volna hallanom az amúgy se kedvelt rész alatt...


Akkor lássuk az EXO mit alkotott a színpadon!


Ez remek volt, így ahogy mondom. Nagyon régen láttam a tagokat ilyen aktívnak és vidámnak, mint amilyenek ezen az estén voltak - talán mert ezt tényleg élvezték, ahogy én is. Ez pedig külön vonatkozik Sehunra, aki általában csak úgy, nos, van. Látszik, hogy mit tett vele az a pár sor, amit kapott, s ami annyira kijárt már neki (szerény véleményem szerint). 
Azt az egyet gyűlölöm, hogy iszonyatosan sok playback bejátszás van a szerepléseik alatt. Fogalmam sincs, hogy az SM miért csinálja ezt, de valami pb. fétise lehet a cégnél mindenkinek. Azonban, ha jó megfigyeljük, hallhatjuk, ahogy énekelnek - s ebben segítségünkre vannak az esetleges MR Removed videók, amik a hallásom igazolják. 
Persze nyilván, ha jól teljesítenek, akkor is azt mondják, hogy "előre felvették", még akkor is ha lihegnek már a tánctól. Bár ez minden bandával kapcsolatban így van, és ezt gyűlölöm a legjobban a világon. Mikor anélkül mondják valakire, hogy tehetségtelen, hogy legalább egy élő fellépést megnéztek volna, ami alapján értékelhetnék igazán. 
Nekem kifejezetten tetszett, és szórakoztatott, hogy ők ennyire jól mulattak, vagy, amiért ilyen jól eljátszották, hogy jól érezték magukat. 
Csak az élő fellépés alapján nehéz volna döntenem, de mivel a lényeg jelen esetben a visszatérő daluk, így bármennyire is hangzik elfogultságnak, de az EXO-nak ítélem a győzelmet, de csak hajszál híján. 

Sajnálom, de az én ízlésemnek nem felel meg a BBB, viszont a Love Me Right túlságosan is. A koreográfia energikusabb, s bár az előadás nem volt sokkal jobb, mint a BB-é, de nekem személy szerint jobban tetszett, ahogy az a dallal is van. 
Mindösze egy ponttal, de nálam az EXO nyert. 

Tudom, rengetegen oda meg vissza vannak a BB új dalától, de nekem nem jön be túlzottan (ha csak más lenne a refrén...), így nem mondatom őszintén, hogy jobbak voltak. Annyit tudok csak mondani, hogy amíg tiszteletben tartjuk a másikat, addig minden rendben van. 


Természetesen, mint EXO-L, azt akarom, hogy az EXO nyerjen, de nem fogok kiborulni, ha nem ez lesz az eredménye a fellépéseiknek. Ha sikerül nekik, akkor sikerül, ha nem, akkor nem. Végül is a CMB-vel szinte teljesítették az éves nyerési átlagot... 


Nekem jobban tetszik ez a dal, és ennek is szurkolok, de azt is elismerem, hogy a BB is jól teljesített - akkor is, ha nekem nem igazán tetszik amit alkottak. 

De nyerjen a jobbik! - még ha nem is biztos, hogy ez lesz az eredmény. Mindenki élvezze azt a dalt, ami neki tetszik, és tisztelje a másikat. Ennyi a lényeg. 


Nektek mi a véleményetek? 

8 megjegyzés:

  1. Szia!:))
    Nem szeretnélek megbántani, de szerintem hiába próbálsz elfogultság nélkül dönteni, az nem megy. Nem vagyok sem Exo, sem BigBang rajongó, mindkettő bandának szeretem jó pár számát, ennyi. DE! Lehet, te a BB-t nem tartod zeneileg nagyra, de azt erősen kétlem, hogy az Exo olyan nagyon tehetséges lenne. Mint mondtad, Sehun csak van. Egy, ami van neki, az arca, se több se kevesebb. Énekelni nem tud, rappelni sem kiemelkedően (bár az SM nem is arról híres), és a tánc...az olyan természetes számomra. Nem akad meg rajta a szemem. És ez sok tagra igaz, mint például Kai (aki engem elsőként megfogott..miért? Az ARCA miatt).
    Való igaz, látszik, hogy Exo-L vagy, az érveid és amiket leírtál teljesen tükrözte azt, hogy melyik banda számjait szereted, illetve nem fogtak meg. GD-t az elején szerettem, mára semleges számomra, de abban az egyben biztos vagyok, hogyha Ő nem illene a kpop szórakoztató iparába, akkor az Exo-ból senki nem tartozik ide. (oké, van pár kivétel, de igazán nem sok). Egy bandaként tökéletesek, vannak páran, akik tudnak énekelni, egy- kettő 'rappelni', pár akiket rögtön Dancing Machine-nek neveznek, holott semmivel sem jobbak, mint más bandából tagok, és persze mind cuki, aranyos, szexi, hiába van nuku tehetsége. Sehun kapott három-négy sort és olvad érte mindenki, hogy ő mennyire tehetséges...kíváncsi vagyok szólóban, vagy csak olyan fellépésen, ahol egyedül kell fellépnie mit produkálna.
    A Big Bang Bang Bang Bang dala furcsamód bejön, bár igaz ami igaz GD 'néha' túl sok is benne. A másik dal nem tetszik, sem a klippje. A Fantastic Baby alatt még szerettem őket, de azóta számomra nem nyújtottak semmi újdonságot.
    Nem ők a kedvenceim, de a mai fellépés alapján a voksomat mindenképp a Big Bang-nek adnám!
    Remélem nem bántottalak meg, nem az volt a célom, mindössze a véleményemet mondtam el :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Dehogy bántottál meg, örülök minden véleménynek, annak is, amiben nem értenek egyet velem! Fontos ez is!

      Nem tudom, hogy mennyire olvasod a bejegyzéseimet, de ha igen, akkor tudhatod, hogy nem tartom és nem is tartottam az EXO-t soha hű de nagy tehetségnek, se a legjobb bandának. :) Én magam is tudom, hogy vannak problémák, mert vannak, de még mennyi! De ez nem változtat azon, hogy nagyon szeretem őket - holott kiráz a hideg a gondolattól is, mert alapjáraton rosszul vagyok a fangörködéstől - és a képeket is viccnek / öniróniának szántam. :) Azt hiszem nem olvasod gyakran a bejegyzéseimet. :D

      Sehun nem tehetséges. Ezt én magam is tudom, ahogy szerintem mindenki. A hangja olyan, mint egy békáé - konkrétan. De ettől függetlenül szeretem. Valami fura oknál fogva, még az elején pont azért kedveltem, mert senki más sem tette és észre sem vette - és nem, nem tartom helyesnek. :D

      Nem vagyok oda a fiúbandákért, ez az egyetlen amit kedvelek, amúgy a női előadókat szeretem. ^^

      A BB-et régen kedveltem, tényleg. Amíg a Fantastic Baby ki nem jött. Onnantól, nos, minden szimpátiám elfogyott. GD pedig, hát, érdekes. Nem akarok megbántani senkit sem, de nekem nagyon nem jön be amit csinál.

      Hűű, akkor egy voks született az enyém ellen! Számolni fogom! :D

      Köszönöm, hogy leírtad a véleményed, remélem látlak még itt az oldalon! :)

      Törlés
  2. Szia!
    Az én véleményem elég sok helyen egyezik a tiéddel:D
    A speed sose volt számomra érdekes banda, eddig valahogy nem keltették fel az érdeklődésemet. Viszont az új számuk nagyon tetszik, nekem nincs gondom a klippel de való igaz hogy nem az fogott meg. A zene szuper és ez a gurulos dolog a táncban nekem nagyon bejött, ötletes :D Lehet mostantól majd nagyobb figyelmet fordítok rájuk.
    A bigbang BBB száma hát... Nem tudok mit mondani... Mikor elkezdődött nagyon tetszett, szinte éreztem hogy ez lesz az új kedvencem, T.O.P rapje aztán Seungri része szerelem volt első hallásra, de aztán jött a refrén... Ekkorát még soha nem csalódtam dalban, szerintem nagyon el lett szurva. A we like 2 party volt a felüdülés egyszerűen imádom a klipje is nagyon tetszik. Néha sokkal jobban tudom értékelni az ilyen bolondozós, közvetlen klippeket mint a nagyon profi, nagyon megcsináltakat.
    Az exo cmb-je nekem jobban tetszett mint a love me right, bár ha a klippet nézem akkor meg a love me right nyer. Viszont táncban nálam magasan a cmb a jobb, az egyik kedvenc táncom az exotól:) A promisra már nagyon vártam h végre kiadják csodálatos dal és nagyon büszke vagyok rájuk hogy ilyen dalt írtak, azért mégis szorult beléjük valamennyi tehetség :D ami meg a BB és az exo összehasonlítását illeti, én nem tudok dönteni. A bang bang bang csalódás volt de a we like 2 party meg nagyon tetszik, a love me right bár nem tetszik jobban a cmb-nél de nem rossz szám, szóval nálam 1-1 az állás :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Először is, köszöm, hogy elmondtad a véleményed, ezt mindig értékelem! :)

      Ajánlom neked a Speed-et, lehet, hogy majd megszereted őket, ki tudja! Szerintem jó zenét csinálnak, mint kb. mindenki a CCM (bocs, én már csak így fogom hívni, örökre)-nél. Bár igaz, ez is ízlés kérdése.

      Hát, akkor egyszerre csalódtunk a BB-ben. Tudom képmutatóan hangozhat tőlem ez - főleg h fenn azt mondtam, h nem kedvelem őket -, de tényleg azt hittem, hogy egy remek szám lesz. Mert attól függetlenül, hogy nem vagyok rajongó, elismerem, ha valami jó. És ez is annak indult - csak számomra nem úgy fejeződött be.

      Tényleg jobban tetszett a CMB? Oké, ne kérdezd, hogy miért lepődök meg ezen, tényleg nagyon népszerű (volt)! Meg hát, kinek a pap, kinek a papné. Nekem ez minden téren sokkal jobban tetszik - és talán nem is baj, hogy nem ugyanazt szeretjük! :D

      Igen, a Promise az, amire mind nagyon vártunk! Annyira tudtam, hogy az SM kihasználja ezt, hogy még többen vegyék meg az áttolgozott lemezt. (Bár elvileg készen sem volt, de ki tudja.) Nagyon tetszett, és örültem, hogy hallhattam az "őszinte" ( ki tudja mennyire) gondolataikat a történtekkel kapcsolatban.

      Hmm, 1-1 az állás? Oké, számlálni fogom tovább is, ez kezd érdekes lenni! :D

      Még egyszer köszönöm, hogy olvastad a bejegyzésem, és nyomot is hagytál magad után. Nagyra értékelem!

      Remélem még látlak az oldalon! :)

      Törlés
  3. Szia :) Nos az én szokásos kis véleményem: (mint mindig most is hasonló)

    SPEED:
    Nagyon szeretem a Speed-et, és az ő comeback-jüket vártam az egyik legjobban. Kövezzetek meg, de én egy kicsit örülök, hogy Taewoon kilépett.. Nagyon szerettem/szeretem, de úgy érzem, most, hogy ő már nincs, végre a csapat többi tagja nagyobb szerepet kap. Eddig olyan volt, mint "Taewoon(+ egy pici Sungmin) és a többiek". Az új tag szerintem jó, bár már Eunjung fellépéseinél is megszerettem.
    Amikor beharangozták az új albumot, azt mondták az fogja csinálni, aki pl az Exo - Growl dalát is készítette.. Nos a dal tényleg nagyon jó lett (imádom, azóta szinte csak azt hallgatom, bár a többi dal tényleg nem olyan jó), de én arra számítottam hogy majd a klipp is valami nagyon jó lesz.. Mert az előzetesből erre következtettem. Hát nem..
    Sajnos ebben a mai világban már nem azok nyernek akik igazán tehetségese (tisztelet a kivételnek), hanem azok akiket jobban promóznak, népszerűbbek.. Pedig a Speed nagyon jó..

    Big Bang:
    Nem értem mi baja az embereknek a BangBangBang refrénjével? Számomra az egész dalból az az egyetlen vállalható rész..xD A klipp nézése közben pedig hihetetlen jótékonykodási roham tört rám és elkezdtem gondolkodni, hogy milyen szívesen keresnék a BB-nek új stylistot, rendezőt, fodrászt, sminkest stb.. Taeyangra ráférne egy hajmosás, Daesungra egy hajvágás, TOP-ra és Seungrira és új stylist, GD-re meg kevesebb csillámpor, a férfi táncosokra egy fürdés (nekem nem jönnek be a félmeztelen, koszos csávók), a táncos lányokra meg több ruha. Nekem a dal nagyon GD Crayon dalára hajazott, főleg a vége..
    A We like 2 party egy egész jó szám lett, olyan kis régi stílusú, bulizós, de mégsem az az erőltetett fajta. Az ivásos dolgot én is meg akartam említeni.. Elég gáz, ha csak pár sör után képesek ilyen hangulatba kerülni.. Ha meg mégis, hát senki nem kíváncsi erre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)

      Ismételten köszönöm a hozzászólásodat! :)

      Igen, én is írni akartam erről a Taewoon dologról, mert én is észre vettem. Amikor kijött az előzö mini album, s nézegettem interjúkat is, érdekes vool, hogy nagyjából csak ő beszélt, csak róla beszéltek, mert hogy ő készítette a dalokat. Mindenki más kb. hallgatott és...ennyi. Én elég kínosnak ítéltem meg a hangulatot és ők maguk se érezhették jónak a helyzetet, mert nagyjából annyi volt, hogy Taewoon csinált mindent, ők meg csak úgy vannak.

      Szerintem is jót tett, hogy kilépett, csak attól félek, hogy ennek ellenére negatív lesz a megítélése a távozásnak, holott így sem túl népszerűek.

      BB:
      Tényleg tetszik a refrén? :D Nem gondoltam volna, hogy ilyen kommentet olvasok! De ez belegondolva nagyon jó dolog, iszonyat unalmas lenne, ha mindenki ugyanazt szeretné :D

      Fuh igen. Hajmosás...ruhaváltás, ez mind rájuk fért volna. Én a klipben a GD pórázvezetés miatt akadtam még ki, és nem hiszem, hogy többször megnézem a videót. Valahogy, nem is tudom...nagyon szépen megcsinálják az MV-ket, nagyon profi munkák, így jól esik nézni, de amikről szólnak, azok nem tetszenek...

      Ugye?! Amihez GD hozzáér, csak egy kicsit is (mert esküdni mernék, h ő alkotta részben), akkor azon full érezhető a 'GD hatás". Ez most már fizikai fogalommá magasztosul a szememben. :D

      Az ivás pedig... Ez sztem inkább szégyenletes, nem pedig pozitív. Bár biztosan azért hozták nyilvánosságra, nehogy valahogy máshogy szivárogjon ki, mert akkor elég negatí lehetett volna az eredmény - így pedig mindenki azt mondja, hogy milyen "jó", hog ymég ezt is megtették, hogy jó munkát adjanak ki a kezeik közül.

      Nem értem, tényleg...

      Törlés
  4. Szia!

    Nekem a speed nem jön be. Se a zene se ők.

    Eddig még azt mondtad, hogy egy "kezdő" le sem tudja győzi a big ban-et, de mikor a kedvencedre kerül a sor, az más? Vagy hogy? Szerintem a big bang száma nagyon jó és remélem hogy nyerni is fognak, mert sokkal inkább ők mint az exo akik még csak nem is énekelnek... Nem akarsz elfogult lenni? Pedig az vagy. Ez a szám és a koreográfia is rosszabb mint az első volt és sztem ezt te is tudod... A big bang itt van már nekünk sok éve és az exo rajongók nem tudom mit akarnak bizonyítani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Uh, bocsánat, nem figyeltem, és valahogy nem vettem észre a kommented, ne haragudj.

      Szóval. Igen, azt mondtam, hogy egy kezdő nem tudja legyőzni a BB-et. De biztosan te is tisztában vagy azzal, hogy az EXO (köszönhetően persze a szép pofiknak, és a temérdek pénznek, amit beléjük öltek) nagyon hamar, nagyon népszerűe lett. Nem kockáztatom meg, hogy ez a rajongótábor nagyobb lenne, mint a BB fandomja, de te magad is tudod, hogy azért majdnem akkora. A BB Amerikában és talán Európában is nagyon népszerű, ők voltak az elsők egyike, kik megszerettették a KPOP-ot a világgal. Ám úgy tartják, hogy az EXO-nak van jelenleg a legtöbb sasaeng fanja a világon. (Ebben persze nem lehetek biztos, csak olvastam.) Ezen meg sem lepődnék!

      Ax EXO fanok bizonyítanak is, nem csak akarnak. A Love Me Right immár ötödször nyer, egyhuzamban. Mégis miről beszélünk? Koreában az EXO NAGYON népszerű és rengeteg rajongója van, még az idősebbek között is. Nem azt mondom, hogy ezt kizárólagosan a tejetségükkel érték el. Ezt soha nem is állítottam, s nem is fogom. De ezek tények, mert nagyon-nagyon sok fan áll mögöttük, s nem csak Koreában. Annyira nem is kell bizonygatniuk semmit sem.

      Gondolom a mondatoddal a BTS-re utaltál. Igen,én is tudom, hogy hogyan hangzik az, hogy rájuk azt mondtam, h nem nyerhetnek. DE. Ők egy kicsi, majdnem ismeretlen cégtől vannak, nincs normális promójuk, se semmi. Azért ezt is vegyük figyelmbe. Ezért az alap, amivel rendelkeznek nagyon különböző! Az pedig, hogy nagy pénzek nélkül eljutottak ide... az ami dicséretes.

      Hogy érted, hogy "szerintem te is tudod"? Ne haragudj, de szerintem tudom, hogy mi tetszik nekem, vagy nem. Nekem a Call me baby nem tetszett, se a zene, se a tánc. Sajnálom, ha ezzel nem értesz egyet, de nem azon vagyok, hogy megváltoztassam a véleményeteket, szimplán elmondom, hogy mit gondolok - a blogoknak meg ez a lényge. A blog író vezeti, s azt ír bele, amit csak akar.

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...