컴백 시간! 러블리즈 | 씨스타 | 보아 | 방탄소년단 - Comeback Time! - SISTAR | EXO | BoA | EXID | BTS stb.




Nagyon sok dologról lemaradtam - persze csak képletesen, mert azért meghallgattam ám a zenéket, csak hát, mint láthattátok, nem írtam róluk. Hát, most pótolok ebből egy keveset. Akikekkel ma foglalkozni szeretnék (jó ég, nem tudom hogy fogok ennyi visszatérést leírni), azok: SISTAR, EXO, BoA, EXID, BTS, AoA, Oh My Girl, Luna, Jessica, Tiffany, iKON, TWICE, CLC, FIESTAR, Lovelyz, Block B, NCT U. (Kérésre pedig Got7 és Day6.) Nos, csak ennyi lenne! Hogy mégis miképp fogom ezt véghez vinni, az nem biztos hogy tetszetős lesz, főleg akkor, ha olvastátok már a régebbi, ehhez hasonló bejegyzéseimet. Mert itt, egy hangyányit felületesebb leszek, és csak azt emelem ki, amihez tényleg van mondanivalóm. De lássunk is neki, mert a Nap lemegy, mire a végére érünk!

No akkor, kezdjük szépen a hölgyekkel! Elsőnek szeretnék beszélni egy kicsit a 러블리즈 | Lovelyz-ről, akiket még mindig nem tudok kategorizálni. Vannak, meg aranyosak. Sokat mosolyognak és olyan...babarózsaszínek, meg halványzöldek és kékek... Értitek azt hiszem. Az előző dalaikat szerettem nagyon (egyébként ez a banda a húgom kedvence), amolyan depresszíven üdítőek voltak, ami annyit tesz, hogy bárhogy akartam szabadulni a számaiktól, azok még a szobám sötét sarkaiba is követtek, mosolyogva böködve.

A mostani visszatérésük, azt hiszem az eddigi legjobb. Zeneileg és a klip tekintetében is.



A szám egyébként a "barátom" címet viseli, ami ebben az esetben épp úgy illik a szöveghez, mint az angol átköltése. Kivételes eset, azt kell mondjam.

A klip nagyon szépre sikeredett. Ahogy egy lány világa forog a fiú körül, úgy mozog a kamera, néha mondjuk hányingerkeltően - bár az is lehet, hogy csak én vagyok érzékeny erre a dologra. De egyébként nem nyújtott semmi újat. A lányok szépek, amolyan finom édesség árad belőlük, a színek olyanok, mint eddig, még pattogó golyók is vannak. Ettől lehet, hogy el kellene már szakadni egy picit. A ruhájukat, amiben táncolnak, mintha a LOVE-ban láttam volna (APink), és ugyanazt az érzést adja vissza az egész - kivéve, hogy mérföldekkel jobbnak találom ezt a dalt. 

Viszont. Amit el tudok róla mondani, az annyi: aranyos meg minden, de semmi új, amit eddig ne láttam volna. Lehet szeretni, nekem tetszik is, főleg a régi kpop idéző dallam miatt, de tényleg. Már vagy ezerszer láttuk ezt.

10/ 6


A következő legyen az Oh My Girl | 오마이걸! Hát én imádom ezt a bandát! Egyszerűen imádom, nincs más szó, amit használni tudnák rájuk! Sokkal jobban szeretem ezeket a lányokat, mint például az előbb jellemzett együttes tagjait - direkt raktam egymás után őket, csak mert ők is pont olyan újak. Az Oh My Girl dalai egytől egyik fantasztikusak. Ott van bennük az a cukiság, ami valahogy ravasz huncutsággal üt arcon minket. Mind azt hisszük, hogy "oh, jajj, megint ugyanolyan dal lesz", aztán pedig jól meglepődünk! Jól tudjátok, hogy a debütálásukat ki nem állhattam - az a dob!! -, de azóta, a Closer óta, egyszerűen elválaszthatatlanok vagyunk. A számok beleragadnak a fülembe, és odabenn dobolnak, fele annyi félelmetes mosolygás nélkül. 

A távollétem alatt a lányok 2 (hála Isten!) klipet is kiadtak, Kezdjük az elsővel: Liar Liar




A videó eszméletlen ötletes, tökéletesen passzol a szöveghez. Színes, szórakoztató és egyszerűen öröm nézni! Ez a nekem való cukiság, ami nem folyik ki a szememen. Játékos és nagyon kreatív, ehhez nem sok hasonlót láttam még. A Closer után nagyon magasra tettem a mércét, s mikor meghallottam a bemutatót, majdnem sírva fakadtam, azt hittem egy sima, nyálcsorgató, szív - és gyomorszorítóan cukormázas dalt kapunk. Hála Istennek, ez nem így lett! Imádom, imádom!

Ám, amit még jobban imádok, az az átdolgozott mini album klipet érdemelt száma lett, a Windy Day!




Hát láttatok már ennyire szép KPOP videót? Ami ennyire nem KPOP? Ami ilyen bájos és kreatív egyben? Ez egyszerűen leírhatatlanul gyönyörű. A részletek, a fények amikkel dolgoztak, a dal maga! Hát eszméletlen, hogy ezt ilyen jól sikerült összehozniuk. Azt már most kijelenthetem, hogy a kedvenc klipem lesz ebben a félévben. (Tényleg, mindjárt itt a félév vége is, jöhet a szokásos videóm! Hajjaj!)









Egyszerűen gyönyörű, nem lehet nem milliószor végignézni! Aki ezt a videót csinálta, egy zseni volt, de tényleg. A természetben nagyon nehéz még fényképezni is, nem hogy klipet forgatni. Jó időzítés, gyorsaság és pontosság az, amire nagy szükség van. Ez pedig mind megvolt annak, aki ezt rendezte, készítette. Szemet gyönyörködtető volt az egész! A dal pedig, hát a dal! Az egy remekmű. Ilyet aztán tényleg nem lehet gyakran hallani a KPOP világában. Nem tudom megunni, mert izgalmas hallgatni, akár ezredszer is. Valahol édesen indul, magában hordozva a tavaszt, aztán pedig ennél sokkal érdekesebb fordulatot vesz, a refrén és az utána való rész igazán Oh My Girl stílusú, a dallam pedig szinte zseniális! A hangjuk nagyon sokat fejlődött egyébként, nem csak a GFriend esetében lehet erről beszélni. Sok helyen mintha Tiffany hangját véltem volna felfedezni. Ne kérdezzétek, én magam sem értem. 


10/ 10



Következzék az AoA | 에이오에이, akik ezúttal a Good Luck című számmal tértek vissza. Nézzük meg a videót!


A videó képi világa szép, elég sokat dolgozhattak vele. Itt is felbukkant egyszer egy "pillanat", mikor is a készítőknek és a lányoknak is nagyon oda kellett figyelniük. Ez volna az: 



A naplemente jó ötlet, de tudni kell, hogy alig pár perc állhatott a rendelkezésükre, hogy elfogadható minőségű anyagot vegyenek fel. Ezért tisztelet mindenkinek - szép látványt csodálhatunk meg. 

Maguk a lányok szexisek, ahogy azt egy nyári számtól el is lehet várni - főképp ha AoA a téma. Rég átváltottak már erre, s így szereztek ismertséget is, Ne is számoljunk mással. Tehát jönnek a perzselő életmentőink - bár, ha az AoA lányokról van szó, tényleg elég sok férfit menthetnek ki a vízből. Beájulnak a látványuktól.

Na jó, hagyjuk is. Egyébként nem tetszett a videó, főleg mikor céltalanul futkosnak, megmutatva milyen csodásak, és a tűzoltó kocsi előtt rázzák a popót - tűzoltók, mi? Aha.

A zene. A zene... nem olyan jó, mint szokott lenni. Nekem nem tetszett elsőre, és egész nagy csalódás fogott el, mert valami nagyon fülbemászót vártam. A refrén és a rap borzalmas volt első és sokadik hallgatás után IS! Most már kezdem megszokni, de csakis azért hallgattam tovább, mert az összekötő részek nagyon tetszettek. A refrénnel már egész összebarátkoztunk, de a rap! A rap még mindig annyira nem illik bele a dalba, hogy sikoltani tudnék. Egyébként nem volt soha semmi bajom Jimin hangjával, de itt még idegesít is. Nem tudok napirendre térni felette, mert ha egy kicsit változtatnak rajta - a refrénnel egyetemben, még sooookkkal jobb lehetne.

A hangok viszont fantasztikusak! Soha nem hallottam ilyen jónak a lányok hangját, még talán Choa-ét sem.

Ennek ellenére:

10/7


A következő Jessica és Tiffany lesz. Igen, egyszerre! Egyesével nem tudnék túl sokat elmondani róluk, hogy őszinte legyek... Mind tudjátok - vagy nem LOL -, hogy Tiffany a kedvenc SNSD lányom. Egyedül az ő hangját szeretem annyira, hogy szívesen hallgassam is. Imádom azt a tökéletlenül-tökéletes, rekedtes és enyhén öblös énekhangját, amivel annyiféle érzelmet ki lehet fejezni. 

Jessica sajnos már fele ennyire sem kedves a szememben, ahogy a hangja sem. Én egyszerűen... nem bírom a hangját és az SNSD összhatást is jobbnak találom nélküle. Mindig mintha túl akarták volna sikítani egymást Taeyeon-nal, mintha valamiféle verseny lett volna az egész - és talán így is volt. Kár, hogy cseppet sem érdekel a színfalak mögötti életük.

Nos, minő véletlen, a lányok majdnem egyszerre debütáltak szólóénekesként. Ami mondhatni Jessica számára sikeresebben zárult. Tiffany soha nem volt az emberek kedvence, ez nyilvánvaló volt, de szerintem mérföldekkel jobb az I Just Wanna Dance és a Heartbreak Hotel, mint pl. Taeyeon Rain, vagy I c. dala. Nem is értem a nézettségi különbségeket! Az IJWD sokkal izgalmasabb még zenei szempontból is. Lüktető, és érzelmes, valahol mégis könnyedebb! A hangja pedig - nekem - sokkal jobban tetszik, mint Taeyeon-é, és sokkal több érzést tud átadni.

De azt azért ti is észrevettétek, hogy Taeyeon és Tiffany klipjei között mennyi hasonlóság van? 
Pl. fények...

Jessica viszont... Nos, hogy is mondjam. Az a mini album... nem lett jó, de nem lett rossz sem. A dalok magukban aranyosak, és szerethetőek, de maga az album, egy picit unalmas. Nincs meg benne az a lüktetés, ami pl Tiffany dalaiban. Viszont, valahol mégis bájosabb, a videói ötletesebbek, beszédesebbek. Nagyon szépen meg lett csinálva az egész anyag, ami azt sejteti, hogy lesz ez még ennél sokkal, de sokkal jobb is! Az egyetlen, amin nem tud változtatni, az a hangja. Nekem mindig is irritáló marad, szegény nem tud mit tenni - fúú, mintha az én véleményemre lenne kíváncsi. LOL Olyan aranyos és mégis éles! Brr, nem az én ízlésem - bár az tény, hogy felismerhető.

Nos a dalai egész jól sikerültek, nincs is velük semmi különösebb bajom. De szeretni sem szeretem őket. Vannak, mert ugye muszáj volt visszatérni, de engem kicsit sem ragadtak magukkal. Amolyan aranyos dalocskák, amiket a rajongók - és nem rajongók is kedvelhetnek. De az, hogy ütőerejük is lenne? Azt nem merném mondani.

Ezzel szemben Tiffany számai tökéletesek! Mind a kettő nagyon szép, és jobban is ki van dolgozva, mint Jessica esetében. Dallamosak, mélyről jövő ritmusuk van, és ami a legfontosabb, érdekesek! Többször is meg kell hallgatni őket, mire az ember felfedezi bennük azt, amit mutatni szeretnének.
De ezzel semmi baj sincs, Jessica mögött már nem áll ott az SM, valószínűleg sokkal másabb debüt várt volna rá...



Tiffany: 10/ 9
Jessica: 10/7



Az EXID | 이엑스아이디 egy olyan együttes, amiről nem tudom eldönteni, hogy szeretem-e vagy sem. Ott volt az Up&Down, ami nagyon jóra sikeredett - azt imádtam. Aztán kijöttek az Ah Yeah cíművel, ami valljuk be, egy U&D 2 volt, de annyira jól sikerült a nagy slágerük, hogy valóban okos volt meglovagolniuk a sikert. Érthető. Na szóval, megérkezett a Hot Pink, amit nem kedveltem, kicsit sem - de a közönségnek bejött. Nyilván. Most pedig megérkezett a L.I.E.




Nos, ezt sem szeretem kifejezetten. Amolyan... elmegy. A szám - nekem -, olyan, mintha sok másikból lett volna összelopkodva. Az elején, a refrénnél és a végén is, persze egy kis változtatással. Mondjuk például: We can't stop, Az egyetlen ami érdekes benne, az a rap és az alatta hallható dallam/ritmus. Az meglepően kiemelkedik az egész dalból, és szintén pofonvágásszerűen idéz egy másik dalt. Biztosan tudjátok, mire gondolok - Bitch I'm Madonna.

Nagyon érdekes egyébként, hogy ha egy Amerikai dal csak egy hangyányit is hasonlít egy KPOP számra, máris megy a felháborodás, a (koreai fanokkal együtt) támadó megjegyzések írtok, de mikor egy koreai csapat nyúl le több dalt is, ilyen egyértelmű módon, az nem gond. Mert, miért is? Ja, hogy csak azért, mert őket szeretitek? Értem, hát persze, tök logikus.

"A rap rész is szinte ugyanaz, nem baj ettől még szeretem a dalt." - hát, rendben.

Na de, nem azért vagyok itt, hogy ezt vitassam. A szám nem igazán tetszik, mert túl sok a változás benne. Mintha az SNSD IGAB slágerét kellene újra megszeretnem, amit nem hiszem, hogy képes leszek még egyszer. Akkor is nehéz volt - és most sem a szívem csücske. A refrén túlságosan elüt az átkötő részektől, amik egyébként nagyon jól sikerültek - mondjuk persze, nem volt igazán sok dolguk vele. A refrén nekem kicsit lapos, és azt hallom csak, ahogy az egyik tag sikolt. Nem énekel, hanem mintha kierőszakolná magából a hangot - akár csak a TWICE új dalában. Ezt rossz volt hallgatni. A rap, mint mondtam, jól sikerült - bár azt sem maguktól alkották... -, és felemelte az egész dalt,

Ez eddig a leggyengébb próbálkozásuk, és az is elszomorít, hogy mindenki csak gratulál nekik, miközben mindenki hallhatja, hogy honnét is lopták össze a dalt. Bezzeg fordított esetben már - kevesebbért is! - menne a fanháború...


10/6


Ezek után következzen a SISTAR | 씨스타. Ez az a banda, amit nem tudok megkedvelni, szerintem ez valami fizikai lehetetlen számomra - pedig a lányokból álló együtteseket sokkal jobban szeretem, mint a fiúkat. Nem szeretem a tagokat, nem szeretem a dalaikat, talán egy két kivétel van csak. Hát, nézzük most mivel tértek vissza. 



Hát ez, rohadt jó lett! Azt hiszem, szerelembe estem a dallal. Annyira nagyon NEM SISTAR! És valahol mégis. Végre elhagyták - egy kis időre, gondolom -, ezt az állandó nyári hangulatot, ami már a könyökömön jött ki. Van dallama, igazi Kpop dallama, a szövege jó, a hangok szépen illenek a dalba, még a rap sem ütközik ki! Ritmusos és emellett is sikerült érzelmesnek maradnia. Az eddigi kedvencem tőlük, őszintén.

A videóról pedig ne is beszéljünk! Hát valami eszméletlen szép lett! Nézzétek csak:






Hát valami csodás! Ez is egy olyan videó lesz, amire nem nehéz visszaemlékezni. A lányok nem túl szexisek, nem mutatnak sokat, egyszerűen a maguk visszafogott bájával hódítanak. Elragadó az egész. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyet mondok majd egy SISTAR számra, de ez tényleg nagyon jól sikerült, sokat fogom hallgatni.



10/ 10



Akkor, jöjjön a TWICE | 트와이스! A legtöbb koreai ember kedvenc újonc bandája, akik ragadósabbnál ragadósabb dalokkal állnak elő! A mostani számuk a Cheer Up


Őszintén, nem tudom, hogy erről mit tudnék elmondani. Remek lett, ahogy az előző dal is. Mondjuk nekem az Ooh Ahh sokkal jobban tetszett, ez egy kicsit alatta marad - de persze csak szerintem. Ahogy már említettem az EXID-nél, itt is érzem, hogy a refrén egyes részeinél mintha nehezen jönne ki a hang az énekesekből, amit elég furcsa hallani.

De ettől függetlenül, teljesen megértem, hogy ennyire népszerűek. Aranyosak, szépek, csinosak - és mondjuk, hogy hangjuk is van. Nagyon tudnak mosolyogni, ez pedig fontos -a JYP pedig be tudja tömni a tátongó lyukakat is.

A dal nagyon jó lett - és szerintem a mini album is. 



10/9



Következzék BoA | 보아, a szerelmem. Mindenki tudja, hogy imádatom tárgya ez a nő, így majdnem szívszélütést kaptam, mikor érsültem róla, hogy ismét hallhatom a hangját. Nagyon-nagyon kíváncsi voltam, holott le mertem fogadni, hogy ezúttal sem kell majd csalódnom. 




És a dalban nem is csalódtam. Tudjuk, ez nem egy igazi visszatérés, ehhez mérten pedig felfogjuk azt is, hogy nem az volt a cél, hogy az arcom leessen a helyéről, ahogy az lenni szokott. Ez a dal valami nagyon friss, ami kicsit túl is lép a KPOP határain. Nagyon szeretem, de nem az igazi BoA zene, ami megmozgatja a bensőmet. Egy Station szám, de azok közül talán a legjobb is - bár szokáshoz híven nem sokan figyelnek oda, mert ugye ő BoA. Nem pedig Hani vagy Seolhyun vagy esetleg Hyuna.

A szám tetszett, nagyon. VISZONT. Kérem szépen, mi ez a klip? Mi van mostanság az SM dolgozóival? Ott volt Luna, a Lucky One-ban is feltűnt egy kis próbálkozás, most meg itt. Na neee, nekem ennyi elég is volt ebből, mert míg az előző kettőnél mérsékelt adaggal volt jelen, itt, nos, az egész EZ. Egy ilyen videót érdemel BoA? Ne már, plíz! A dal ennél azért sokkal jobban sikeredett. Azt is tudom, hogy valami újat szerettek volna mutatni, de akkor inkább maradjunk a villogó kockáknál! Köszönöm. Tud az SM és BoA ennél klasszisokkal jobbat is. 

És nem hittem, hogy valaha ilyen előfordulhat, de... 


10/9


És végül már csak egy hölgyemény maradt, akiről hosszabban szeretnék beszélni. Ő pedig Luna | 루나. Tudom, nem sokan figyeltek oda rá, de ajánlom, mégis tegyétek. Mert megéri. Őt magát annyira nem szeretem, még az f(x) keretein belül sem, mégis, az ő debütálása a legjobb eddig, amit az SM csak produkált.




Tudjátok mit? Egy siralmasan unalmas balladát vártam, erre pedig megkaptam a legjobb számot, amit valaha hallottam egy SM banda szólistájától. Ez messze veri Taeyeon-t, és Tiffany-t is. Nem hittem, de mégis elrabolta a szívem. De nem csak ez a szám, az egész album zseniális! Hallottátok már rajta a számokat? Mondjuk a Breathe és a Galaxy! Hát nem remek alkotások? A Free Somebody valahol megőrzi a tipikus f(x) hangzást, ami csak jót tehet neki, mert hát az f(x) az f(x). Iszonyatosan mély és ritmusos, amihez remekül illik a hölgy hangja, Különleges és izgalmas. 

10/11(!)
 
Csak mert csodálatos, ahogy van. 





És a végére maradt 2 banda, akiket nem tudtam jellemezni még ilyen hosszan sem. A FIESTAR | 피에스타  és a CLC | 씨엘씨. Mind a kettő visszatérése, nos, olyan, ehh. Magukban jó számok, de hogy ezzel nagy sikert érjenek el? Az ki van zárva - ez pedig főképp a dalára vonatkozik. Annyira örülnék, ha végre egy átütő slágert kaphatnánk tőlük, nem pedig az átlag KPOP színvonalat...

A CLC pedig... hát, nem sok maradt meg a számból, nem nagyon tudnám felidézni. Kár, az előző számokat nagyon szerettem, főleg azt, amivel debütáltak. Meglepően érdekes volt. Ezek pedig mostanában...



Akkor, jöjjenek a fiúk! 




Az első legyen az NCT U | 엔시티. Nos, egy újabb debütáló banda az SM-től. 



És meglepően...fantasztikus! A debütáló számuk, a The 7th Sense szó szerint elrabolta a szívemet. Hát hallottatok már ilyesmit egy SM bandától? Mert nem nagyon hiszem. Mély volt és sötét, ami rengeteg embert rajongóvá tett, már az első alkalommal - köztük voltam én is. A fiúkat nem ismerem, a nevüket sem tudom, de ez a dal maga volt a ZENE. Csodálatosnak találtam már az első perctől fogva. A tánc pedig..., nos, ezek a fiúk tudnak táncolni. Azt persze észrevettem, hogy ezt a szőke fiút mennyien emlegették Kai-két. Ebben van is logika, mert ha megfigyeljük, a testfelépítésük és a mozgásuk is nagyon hasonló. Meg, valahogy a kisugárzásuk is. Ezért kivételesen, egyet értek a többiekkel, s nem is hiszem, hogy ez akkora véletlen lenne.

A másik szám, amit megjelentettek, a Without You már messze nem tetszett annyira, mint a T7S, nem találtam kifejezetten egyedinek. Persze fülbemászó volt, de nekem nem nyerte el túlzottan a szeretetemet. A gitár persze nagyon jó volt benne, de azért hallottunk már elég sok ehhez hasonló dalt. 

Velük kapcsolatban az zavart össze a leginkább, hogy akkor most kik is a tagok. Hogyan is lesznek felosztva, és MI A FENE TÖRTÉNIK? Már a debütáláskor össze vissza keveregtek a tagok, volt aki ebben a számban volt, akadt aki a másikban. Én meg csak pislogtam. De, ez is kiderül majd lassan, azt hiszem.

A debütálás nagyon jó volt, talán az egyik legjobb az SM történetében - az EXO után, hisz azt előre kigondolták, s szerintem a legtöbbet annak a bandának a befuttatásával törődtek...



10/9 



Jöjjön az iKON | 아이콘 ! A fiúkat imádom, a kedvenceim egyike. Bár, még soha nem szerettem egyetlen YG bandát sem, ők a szívem csücskei. A zenéjüket, és őket magukat is kedvelem - már ami a hangjukat és tehetségüket illeti.




Emlékszem, sokan, nagyon sokan voltak ellenszenvesek ezzel a bandával szemben, minekután nem is ők nyerték meg azt a bizonyos műsort. Egyébként, én nekik szurkoltam, mert sokkal jobban megfogott az, amit a színpadon produkáltak, mint a ma már Winner-nek hívott csapat. És ez így is maradt, a debüt után is. A Winner dalokat nem igazán szerettem - kivételt képez a legújabb mini albumuk, mert átlagon felül sikeredett. Az iKON tagjaiban több lehetőséget látok, s a számaik sem egyformák - mert tudom, ezért sokan megfejelnének legszívesebben, de a Winner dalai nekem, nos, olyan egy kaptafára valók. Ugyanaz a hangulat árad mindegyikből. Bár az is igaz, hogy ott van nekik Mino, aki különösen érdekes hangú rappernek tartok - de a szememben fel sem veheti a verseny Bobby-val. Sajnálom, ez tényleg csak az én véleményem...

Nos, a mostani dal... Nem az igazi. Szeretem, mert a maga nemében nagyon jó - és az andalító kedvességbe is bele tudták fűzni a rap részeket, méghozzá tökéletesen! Ez azért elég ritka, mert néha roppant nevetségesen hat egy romantikus számban a rap. Itt tökéletesen megoldották.

Ez a szám nagyjából a My Type párosa lehetne, csak jóval lágyabb formában. Szeretem, de azért mind tudjuk, hogy nem ez az igazi visszatérés. Arra még várnunk kell egy kicsit.




10/7




A következő légyen a Block B | 블락비. Tudni illik, ez az egyik olyan Kpop banda, ami miatt rengetegen zúgtak bele a koreai zenébe. Pont azért, mert nem tipikus.




Meglepetés. Teljesen meglepődtem, mikor ezt a dalt meghallottam. Ám, a legtöbb rajongóval ellentétben én iszonyatosan beleszerettem a számba. Annyira nagyon örültem, hogy nem egy partizós dalt kaptunk már megint. Ez egy nagyon szép alkotás, és tényleg szívet melengető. Pláne azért, mert senki sem számított erre. Pedig tényleg nagyon jól sikerült! Bár több ehhez hasonlót hallhatnék még tőlük! Sajnos, a másik daluk kicsit sem nyerte el a tetszésem, ami meg is lepett, mert általában odáig vagyok az ehhez hasonlókhoz... Hát, nekem marad a Toy, ami egyelőre a kedvenc Block B számom.^^



10/8




Jöjjön az EXO | 엑소. Mind tudjátok, a kedvenc bandámtól van szó, ám ennek ellenére nem átallom elmondani a negatív véleményemet sem, ha van - és elég sokszor van. 

A fiúk ezúttal a harmadik albumukkal tértek vissza, mihez két videoklipet is forgattak, s milyen jól is tették. Az egyik a Monster címet kapta, mely sötét és igen csak energikus - szövegében pedig messze a legigazabb "szerelmi vallomás".





A klipnek nem sok értelmét látom, hogy őszinte legyek. Jól néz ki, aztán annyi, de talán a legtöbben nem is vártunk mást (És sajnos talán nem én vagyok az egyetlen, akinek a Fantastic Baby jutott az eszébe...) - de még mindig jobb, mint a dráma verzióik, azoktól a nevetés szokott rázni. Abból talán már "kinőttek".  A tánc viszont! Iszonyatosan jó lett! Végre egy koreográfia, amit minden egyes tag jól tud csinálni.

Eddig nagyon sokan panaszkodtak, hogy egyes tagok nem táncolnak úgy, ahogy azt kellene. Erre annyit tudok mondani, hogy látszólag tényleg így van. Ám, ha jobban megfigyeljük, mindegyik nagyon igyekszik - s legjobban ezt Sehun, Kris, Chanyeol esetében tudom szemléltetni. Ők hárman nagyon magasak, s Sehun + Kris testalkata nagyon furcsa. Egyenes (mindegy, értitek). Vannak táncmozdulatok, amik egyszerűen nem állnak jól nekik, mert nem és kész! Pl. a History volt olyan, ahol mindenki szépen táncolt, azt remek volt nézni. Most szintén kaptunk egy ilyet. 

A másik eset pl. az, mikor tényleg nem tudnak úgy táncolni, ahogy "kéne". Erről az ember nem tehet, vagy van tehetsége, vagy sem. Ilyen pl. Chen. Ő eleinte nagyon botladozó volt, együtt Chanyeol-lal. Viszont a CMB megjelenésére úgy felhozták magukat, hogy csak pislogni lehetett. 

A dal maga pedig fantasztikus! Minden kis részlete a helyén van, a refrén pedig egyszerűen arcon csap. Igaz, kicsit sablonos a felépítése, és mégis talán a legenergikusabb szám, amivel valaha előálltak - és még mindig az El Dorado a kedvencem tőlük, azt lehetetlen megunni.

Amire fel kell hívnom a figyelmet, az a hangminőség. Egyszerűen hatalmasat ugrottak, elképzelhetetlenül jobban hangzik az ének rész, mint eddig. Ez különösen vonatkozik Baekyun-ra, DO-ra és más értelemben Sehun-ra, de egészében is nagyot fejlődtek. Talán ezt teszi a rengeteg koncertezés, ki tudja. A hangjuk annyival jobb, hogy csak pislogtam! 


A másik dal pedig a Lucky One, ami elsőre ugyan furcsának hathat, de talán még jobb is, mint a Monster. Mármint, érdekesebb - számomra biztosan. Ez sem az a megszokott KPOP dal, mintha inkább annak a nyugatival való erős elegye volna. Nekem tetszett, szeretem mind a kettőt, de egyébként a Monster erejével nem veheti fel a versenyt. Amúgy meg, nem tudom ki találta ki ehhez a koncepció fotókat, de eltörném a kezeit, annyi szent. 




A másik dolog pedig...az album! Iszonyatosan érdekesre sikeredett, nem vártam volna ettől az együttestől, hogy valami ilyesmivel állnak elő. Mintha valami futurisztikus - a Lucky One-ra hasonlító dalokkal lenne tele, amik mégis örököltek valamit a Monster sötétségéből, ami magába tud szippantani. Nagyon régen hallottam már ennyire meglepő albumot! Talán egy kicsit hajaz a SHINee lemezeire, de mégis amolyan EXO stílusban.

Azt mondjuk be kell vallanom, hogy az előző CD sokkal jobban tetszett, talán a stílus miatt, és főképp azért, mert a kedvenc dalaim még mindig onnan származnak. Itt azonban valamivel felnőttesebb hangzást hallhatunk, főképp hangilag - amint azt már említettem, még mindig meg tudnak lepni azzal, hogy fejlődnek, és fejlődnek. Kai hangjára ez annyira nem vonatkozik, de semmi gáz, sokáig Taemin-re is azt mondták, hogy csak táncolni tud. A fiú pedig rajta van a dolgon - énekelni akart, megkapta a lehetőséget, és úgy tűnik, hogy él is vele.

Az album pedig, hát ami a számokat illeti, kedvelem őket, főképp: az Artificial Love (Sehun hangja!),  White Noise, Cloud9. De egészében tekintve nagyon szépen összerakott kis lemez lett ez. 



10/10





A következő pedig a BTS | 방탄소년단 . A fiúkat kiáltottam ki a legjobb bandának múlt évben. Ha pedig ezt így fojtatják, akkor akár ez lehet a sorsuk idén is. A srácok aztán tényleg mindenre odafigyelnek, legyen az zene, tánc, dalszöveg! Ez pedig nagyon dicséretes, pláne ha azt nézzük, hogy egy kis cégtől jöttek - még ha már nem mondhatjuk, hogy nincs pénzük semmire. Nézzük csak meg a Fire mv-t!





Ehhez a videóhoz azért kellett pénz, nem is kevés. Pl. azt a rengeteg embert is fizetni kellett. No, akkor a Fire! Egy elsőre furcsa szám, amit aztán bolondulásig lehet szeretni. Bár, hogy őszinte legyek, nekem messze nem tetszett annyira, mint a Save me, vagy a Young Forever. Kicsit hidegnek, vagy erőltetettnek éreztem, de hogy mi okból, azt nem tudom. A géphang olyan... üres volt, még ha most már meg is szoktam. És valahol a Big Bang-et idézte (még ha meg is feszítetek érte...), akkor is, ha egyébként hasonlóság nincs közöttük. A klip ismételten nagyon ötletes volt, sokat nevettem rajta! Örülök, hogy a kreativitás nem hagyott alább a siker megérkeztével sem.


A következő dal a Save Me. A klip annyira egyszerű, hogy az már fájt - és ezúttal ez nyerte el a tetszésem. Sajnos nem. A szám viszont eszméletlenül jó lett, szinte éreztem, hogy ez videót érdemel! Kiemelkedő volt az egész albumon, nagyon örülök, hogy népszerűsítették is. 

A harmadik - és egyben első LOL -, szám pedig a Young Forever. 



Ez. Egyszerűen. Zseniális. 

Nem csak a zene, de a szöveg és a videó is! Ilyen gyönyörűvel nagyon régen találkoztam, és felemelően félelmetes volt hallani a szöveget is - főképp az őszinteség miatt. Ilyet eddig csak BoA és MC Mong előző albuma ért el nálam. Szavakba nem tudtam önteni, hogy mit éreztem, mikor először hallottam meg. Egy olyan aprócska dal ez, ami sokkal többet hordoz magában, mint amennyit elsőre megmutat. Hidegrázást okozott az őszinte dalszöveg, és meg is érintett. A videó pedig - bár olcsóbbnak tűnik, mint az elődei, de folytatja a rajongók gyönyörködtetését. Tovább lehet találgatni, hogy mégis mit akartak átadni nekünk, hogy mi volt az üzenet. Ez pedig egy nagyon jó ötlet volt - és maga a dal is sokszor tartalmasabb, mint a Fire. Ez egyszerűen...zseniális. Nem tudok többet mondani, mert magért beszél...




10/9





Most pedig rátérnék a kérésekre. Egy kedves olvasó kért meg arra, hogy írjam le a véleményem a Got7 és a Day6 (eddig fel sem tűnt a névbeli hasonlóság LOL) visszatéréséről a véleményem. Tudom, rég volt, de akkor is megcsinálom.


Szóval legyen most a Got7 | 갓세븐. Nem szeretem a bandát, eddig csak a debüt daluk tetszett, semmi más. Amivel most tértek vissza, az a FLY. Nézzük meg!


Annyit elmondhatok, hogy ez a legjobb szám, amit szerintem kiadtak. Tudom, hogy az If You Do nagyon-nagyon népszerű volt, de én azóta sem tudtam megszeretni igazán. Ez már ritmusában és dallamában is kellemesebb volt, és egészen magával ragadott. Főleg a refrén előtti rövidke részek, azok igazán feldobták a dalt!

Ami nem tetszett... hát, a jódlizás: I Just Wanna Be With You...uuu...uuuu! Ettől majd kitéptem a hajam! Miért kellett elrontani az egyetlen számot is, amit megszerettem? Mára már kedvelem a dalt, de még mindig süt belőle az a Got7 érzés, amit nem csípek. De mégis, valahogy megtetszett. Tessék, nem állok én negatívan egy bandához sem, nyomon követem őket, és esélyt is adok mindegyiknek. Hiába vádoltak azzal, hogy minden együttest csak szidok. :)

Nos, a dal jó volt, elég erős. A mini albumukat annyira nem szerettem, mert egyszerűen nem bírom a JYP hangzást, talán ezért nem tudtam megkedvelni a 2PM-et sem. Sajnos. No, ebből a szempontból is kilógtam a sorból. 
A klipről nem tudok sok dolgot elmondani, tekintve, hogy kb csak táncolnak, amit egyébként valami furcsa oknál fogva jól esett nézni.

Összességében: 


10/8



Az utolsó banda pedig a Day6 | 데이식스 lesz. No,a debütálásuk egyszerűen REMEK volt! Olyan jó anyagot már nagyon régen hallottam. Most a Letting Go című dallal tértek vissza:


Most sem kellett csalódnom. A dal talán még sokkal jobban fel lett építve, mint a Congratulations esetében. Nagyon szép, ahogy egyre csak haladtunk a dal kibontakozása felé, a hangok pedig! A hangjuk iszonyatosan szép, élettel teli és kifejező! El sem hiszem, hogy ők egy JYP banda, komolyan, nagyon nehezemre esett elhinni, hogy szerethetek egy fiúkból álló JYP együttest. De mégis így van, mert mindig elképeszt a tehetségük. Még csak táncolniuk és vergődniük sem kell, tisztán hallom az erőfeszítést, amit a zenébe fektettek.

A klip mondjuk kevésbé tetszik, mint az előző - ahogy a zene is. A Congratulations-t jobban szerettem, az volt inkább a stílusom, de ez, ez gyönyörű. Az érzéseket hallani, harapni és szagolni lehet, képernyőn keresztül is. Boldog vagyok, hogy anno meghallgattam őket. 

Amikor pedig megláttam az üresen hagyott helyet a szintetizátor mögött... *sóhaj*

Ami viszont nem tetszett, az a mini album. Szerintem nem sikerült olyan jól, mint az első. De nincs is ezzel semmi baj, mert mások ezt szerették jobban. Nem vagyunk egyformák. Ettől függetlenül, ismét egy remek lemezt hoztak össze, és kívánom, hogy egyszer mindenki más is felfigyeljen rájuk - még ha reklámot továbbra sem kapnak. Szinte semmit. 


10/ 9

Nektek mi a véleményetek? 

3 megjegyzés:

  1. Szia! Először is el szeretném mondani mennyire örülök, hogy megint olvashatom a blogod! Általában különbözik az én véleményem a tiédtől, de pont ezért szeretem annyira, ettől olyan érdekes számomra. :)
    Jó sok comeback történt és ezek közül voltak olyanok amik eléggé megleptek.
    Lovelyz: aranyosak a lányok, fülbemászó a zenéjük, de tőlem valahogy mindig is távol álltak, pedig nagy Infinite rajongóként próbáltam megszeretni/megismerni őket. A Destiny számuk viszont első hallásra nagyon megtetszett.
    OMG: Nekem valahogy ők sose tetszettek, az én ízlésemnek túl cukik. A Closerbe azonban azonnal beleszerettem ezért nekem csalódás volt utána pl a Liar Liar. Most a Windy day pedig egyszerűen tökéletes lett. A zenét, a szöveget, a klipet, a táncot mindent imádok benne hatalmas gratula a lányoknak.
    AOA: sok dolgot nem tudok elmondani, jó a szám, fülbemászó, de hamar felejtős.
    Tiffany: hát őszintén sose voltam nagy SNSD fan, a Lion heart volt az ami miatt megkedveltem őket, de Tiffany mindig is szimpatikus volt nekem így kíváncsian vártam a szólóját. Nagyon hátast nem dobtam tőle, nem rosszak a számok de annyira nem is tetszenek. Taeyeon mindig is unszimpatikus volt, talán kicsit ő volt az oka amiért anno távol maradtam az SNSD-től, viszont nekem az I című dala annyira megtetszett, hogy azóta már Taeyeonról is megváltozott a véleményem. Szóval nekem az ő szólója jobban bejött mint Tiffanyé.
    EXID: minden dalukat szerettem, de kb egy hónapig hallgattam, utána már ráuntam mindegyikre. A L.I.E is ilyen eddig. Most tetszik, szívesen hallgatom, de nem hiszem, hogy sokáig a lejátszási listámon marad.
    Sistar: róluk kb ugyan az a véleményem, mint neked. Különösebben nem szeretem őket, talán az I swear az a számuk ami tetszett és most is szívesen hallgatom. Ez a comeback viszont zseniális lett, egyszerűen imádom! Bár nagyon mérges vagyok amiért ilyen kevesen vannak a bandában mégis ilyen aránytalanul vannak elosztva a részek. Én személy szerint sokkal jobban kedvelem Soyou hangját mint Hyorinét.
    TWICE: nekem tetszik a dal, az Ooh Aah egy hangyányit talán jobb volt, de ez is bejön.
    BoA: sokat erről se tudok mondani, nem rossz, fülbemászó, de nem olyan amit sokáig hallgatnék.
    Luna: nagyon tetszik, talán az ő szólója sikerült a legjobban az SM sztárok közül.

    VálaszTörlés
  2. NCT U: Én velük teljesen összezavarodtam. Most akkor kik a tagok, mi ez az elosztás? Hamar feladtam a próbálkozást, hogy megértsem. Mindkét szám tetszik, de nekem a Without you jobban bejön.
    iKON: Huha hát az iKON-nal elég furcsa "kapcsolatom" van. A Winnert mindig is szerettem bár nem annyira a számaik miatt, inkább mert ott van Seungyoon, akit már a Winner előtti szóló számaival megszerettem ráadásul az egész YG-nál Minot tisztelem és szeretem a legjobban, ígyhát a Winnert is megszerettem. Az iKON-nal viszont pont fordítva volt. Nekem valamiért Bobby már a kezdetektől unszimpatikus volt, így az egész bandától távolságot tartottam. Azonban be kell valljam, zeneileg sokkal jobban szeretem már őket, mint a Winnert. (és mára Bobbyval való ellenérzéseim is elmúltak:D) Nekem az iKON összes száma tetszik, a legutóbbi is. Viszont nagyon sajnálom a Winnert, az iKON mellett szerintem erősen el lettek nyomva.
    Block B: egyszerűen imádom ezt a bandát és nagyon vártam már a comebacket, ami... BAROMI JÓ LETT! Idén talán ez a visszatérés tetszik a legjobban, nem tudok mást mondani róla, minthogy imádom.
    EXO: Nem vagyok nagy EXO fan (bár az egyik tag az UB-m) ennek ellenére nagyon kíváncsian vártam már a comebackot. Amikor először néztem a Lucky One klipjét, tátott szájjal ültem és folyamatosan azt kérdezgettem, hogy MI a franc történik most? Érdekes klip, az egyszer biztos. A szám? Az annyira nem fogott meg... elsőre... Mikor a fellépést láttam, a koreográfiát, akkor viszont már megszerettem. A Monster pedig első hallásra kiütött, komolyan talán ez lett az egyik kedvenc számom tőlük. A táncot is imádom. Fantastic baby? Hmm nekem nem jutott volna eszembe, de most, hogy mondod, tényleg látom a hasonlóságot.
    BTS: huha, hát én nem tudok nem elfogult lenni velük szemben, tekintve, hogy három évvel ezelőtt ők voltak az első banda nekem akiket megismertem a kpopban. Bár szerintem nem is adtak ki soha olyat, ami miatt csalódnom kellett volna (vagy csak tényleg nagyon elfogult vagyok?). A Fire tetszik, jó kis bulizós szám, amit barmikor meghallgattok, egyből ugrálni támad kedvem. A táncot pedig nagyon szeretem, bár táncban tényleg mindig nagyon jók, és eszméletlen mennyit fejlődtek a gyengébb tagok is táncban. Na de a Fire fel sem veheti a versenyt számomra a Save me-vel és a Young forever-el. Ez a két szám tényleg baromi jó lett, a rap különösen jó a YF-ben. Bár talán nekem a Save me egy picivel jobban belopta magát a szívembe, egyszerűen csodálatos a dallama.
    GOT7: nagyon tetszik a Fly, szerintem az egyik legjobban sikerült számuk a tánc is nagyon tetszik(bár én az If you do-t jobban szeretem) Érdekes, hogy nekem meg pont, hogy a debüt számuk nem jön be, de hát kinek mi :)
    Day6: nagyon szeretem ezt a bandát, minden számuk tetszik, és ez a visszatérés is szerintem csodálatos lett. Bár a szívem szakad meg amiért ilyen hamar búcsúznunk kellett egy tagtól. És sajnos azt kell, hogy mondjam, nekem nagyon hiányzik a dalokból Junhyuk hangja, feltűnő a hiánya. Bár így Wonpil több részt kapott aminek viszont örülök, mert már most sokat fejlődött szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Először is, köszönöm, hogy olvastad a bejegyzést, a hozzászólásért pedig külön hálás vagyok. Kedves volt tőled.

      Nos, ez esetben annyira nem is különbözött a véleményünk, ahogy olvasom a kommented, maximum egy-két helyen. :) Ami amúgy sem baj, sőt! Végül is, azért van ennyi stílus, hogy mind megtaláljuk, ami nekünk tetszik. :D

      A SISTAR-hoz csak anyit, hogy engem is bosszant a dolog. Nem igazán szeretem Hyorin hangját - bár, most elég visszafogott volt -, s idegesítő, hogy NÉGY tag között nem tudják elosztani a részeket, holott egyik közülük rapper, tehát eleve megvan a helye a bandában. A többit igazán megoldhatnák végre...

      Taeyeon: Most sem kedvelem túlzottan, és a hangáért sem vagyok nagyon oda. JÓ a hangja, nagyon jó - csak épp nekem nem tetszik igazán. Ez már a saját gondom. :D Az I-t azért nem kedveltem annyira, mint mások, mert úgy érzetem, hogy csak "kiabált" a dal nagy részében. Persze jó dal volt, csak én nem szerettem. :/

      A BTS még nekem sem okozott soha csalódást! Ami azért...elég furcsa. :D Nem ők a kedvenceim, de minden elismerésem az övék, mert amit a "semmiből" építettek...az legendás!

      Az Lucky One klipje azért tetszett, mert előkerültek a debütáláskor használt "misztikus erők", amit a srácok halálosan kínosnak éreznek. Nekem tetszett, bár valós értelme nem volt. Igaz, az SM klipek amúgy sem arról híresek :D

      Nagyon köszönöm még egyszer a hozzászólásodat, örültem minden sorának! :):)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...