컴백시간! 에이오에이 | 에스.이.에스 | 신화 | 악동뮤지션 | 라니아 | 서인국




Még el sem kezdődött az év, máris itt vannak a visszatérőink. Ezúttal kikről ejtek szót?

AOA, Rania, AKMU,  S.E.S, Shinhwa, Seventeen, Seo In Guk.

Vágjunk is bele! :)

Elsőnek jöjjenek a hölgyek:



Ó, te jó ég! A S.E.S visszatért, valóban visszatért. Nem hittem, hogy valaha el fog jönni ez a pillanat. Már elég régóta KPOP rajongó vagyok - már ha mondhatok ilyet, és a S.E.S mindig is kedves volt a szívemnek. Valószínűleg tudjátok mind, hogy kik is ők, az első-generációs pop együttes, akik a mai napig rengeteg kedvencük példaképei. Korea talán valaha volt legsikeresebb lánybandája, a nemzet tündérei, akikre mindenki kellemes emlékekkel a szívében gondol vissza.

Lássuk mit kaptunk!




Először is lássuk a Remember című dalukat - ami egyben az album címe is - és a klipet, amit hozzá készítettek. 

Az első amit meg kell jegyeznem, hogy a legtöbben igen negatívan reagáltak, mikor megnézték a videót. Sokan azt mondták, hogy az "SM elszúrta a visszatérésüket", "ennél még egy béna rookie banda is jobb lett volna", "úgy csinálnak, mintha szerelmes tinik lennének, ez pedig szörnyen fest, ismerve a korukat"

Nos, egy kicsit sem értek egyet. Ezúttal tényleg nem értek egyet a többiek kritikájával - mert mindenféle megfontolás nélkül hagyták el ezek a szavak a szájukat. Kezdjük előről. A S.E.S egy az első generációs KPOP bandák közül. Akkor debütáltak, mikor a koreai zeneipar még csak építkezni kezdett, tehát rajtuk kívül talán még 2 (!) együttes létezett hasonló felállással - de különböző zenei világgal. Ez azt jelenti, hogy társadalom szinte minden egyes tagja ismerte őket, és mint tudjuk, a mai napig kellemes érzésekkel gondolnak vissza rájuk. Rengetegen nőttek fel az ő zenéiket hallgatva, ezt pedig nem lehet kitörölni a zene történelméből. Mivel - ahogy említettem - akkoriban nem minden nap dobtak piacra egy-egy jól megkreált együttest, szinte mindenki tudja kik ők, még a mostani fiatalok is. Viszont ez azzal is együtt jár, hogy gondolatban ezekhez a hölgyekhez a múltat kötik össze, egy olyan hangzásvilágot, amit ma már "nosztalgikus" érzésként írnak le. 

És pontosan ez az oka, amiért a dal olyan, amilyen. Ahogy a cím is felszólít: Emlékezz! Ez a szám elsősorban nem a jelenleg híres bandák rajongóinak szól, hanem azokhoz, akik valaha szerették a bandát. A rajongóik pedig miképp emlékeznek rájuk? A nemzet tündéreiként! Tehát ne mondja nekem senki, hogy arra számított, majd a lányok nyanya ruhákban, fejkötővel fognak népdalokat kántálni a tűz körül! Komolyan...

A dal egy hidat képez a S.E.S múltja és jövője között - ahogy azt a videó is szépen és tisztán érthetően megjeleníti. Köszönetnyilvánítás és kérés is egyben, abban a stílusban, amiben régen is megannyi dalt alkottak. Mégis mi ebben annyira megdöbbentő és felháborító? Nem egy 2010-ben debütált bandáról van szó, ezt azért remélem tudjuk... 

Véleményem szerint mind a videó, mind dal remek. A klip az emlékek, a múlt és a jelen összefonódására épül, A jelenetek gyönyörűek, és tisztán érthetően mesélnek, hála a remek összeillesztésüknek. Nem hiszem el, hogy ezt ennyire nehéz volt értelmeznie azoknak az embereknek, akik a fenti állításokat hangoztatják. 

A dalról: elhiszem, hogy kevesen értenek koreai nyelven, de akkor legalább angol - vagy bármi más is az anyanyelvük - fordítást megnézhetnének! Ez nem egy szerelmes dal - reagálva arra, hogy "olyanok, mint a szerelmes tinik" -, még a közelében sincs annak. Ahogy mondtam, ez a rajongóknak szól, s mindazoknak, akik hallgatták a dalaikat, annak ellenére, hogy a banda most ünnepli a 20. évfordulóját. A dalszöveg ugyanúgy világos és azonnal megérthető, mind a klip: 

기억하니 내 목소리
너를 찾아 너를 부른 나의 첫 노래를
오랜 시간이 흘렀어도
여전히 내 마음속에 비워둔
너의 자릴 채워 줘
I hope that you remember

Emlékszel még a hangomra?
Az első dalomra, mely rád talált, mely téged szólított?
Még ha rengeteg idő telt is el, 
A szívem mélyén még mindig arra vártam,
Hogy mellém ülj, és megtöltsd az ürességet.
Remélem, hogy emlékszel!


Lehet, hogy csak számomra egyértelmű - de ez nem egy szerelmes dal. Közel sem. Egy tipikus S.E.S szám, modern köntösbe öltöztetve, a vonós hangszerek, a gyönyörű zongorajáték csak még felemelőbbé teszi az egész dalt, amit nem mellesleg a hölgyek készítettek. Én nem találok benne hibát, hiába is keresem... 




Jöjjön a következő videó, a Paradise:




Gyerekek, ez valami csodálatos! A dal egyszerre modern - amire a klip is erősen rásegít -, s őrzi hűen a lányok stílusát, amelyről mindig is ismertek voltak. Ahhoz, hogy ilyen egyensúlyt tudjanak teremteni, igazi profi munkára van szükség! Ha összevetem a SECHSKIES visszatéréssel, itt ezerszer jobbat kaptunk. Egy cseppet sem kételkedek abban, hogy sikerük átütő lesz. 
A videó gyönyörű, ötletes és kifejezetten kreatív - egy kicsit a Ladies Code új klipjeire emlékeztet, (Jézusom, emlékezni se akarok az ide-oda dobált kicsi halakra...)  Ez valami egészen új az SM-től, A dal világra jötte Mike Daley, Mitchell Owens, és Yoo Young Jin nevéhez köthető, akik közül az első két férfi a SHINee 1 of 1 albumán is dolgozott. Ez azonnal érezhető, nem rejtették véka alá a dolgot. Erősen kihallatszik továbbá a swing elemek beemelése a dalba, így az erősen idézi a harmincas, negyvenes évek zenéjét. Azt kell mondjam, hogy nagyon jól sikerült a próbálkozás - és láthatjuk, hogy bár manapság népszerű dolog "retro" hangzással fűszerezni a dalokat, ez a stílus újfent a lányok régi megjelenéseire utal. Remek választás volt, ugyanis valóban, egyszerre tűnik modernnek, s hatja át a S.E.S alapvető stílusa. TAPS TAPS TAPS

A képi világról egy kicsit bővebben: 













Nagyon igényesen felvett képsorok, a legjobb szögből elkapva minden egyes jelenetet. Szemetgyönyörködtető látványban lehet részünk, ami elég sok pénzbe is került. A háttér, a rengeteg szín, a merész nyitás az új irányzatok felé, meglepő volt, de jó értelemben. A hölgyek csinosak, a ruháik tökéletesek, akadnak fiatalosak, komolyak és klasszikus darabok is. Semmit sem bíztak a véletlenre, és ezzel ki tudja hány új rajongót is toborozhatnak maguknak. Tényleg csak gratulálni tudok, biztos vagyok benne, hogy részletes és pontos kidolgozás áll a visszatérés hátterében. 
Ha pedig az egész albumról szeretnénk beszélni: 




1. Candy Lane
2. Remember
  3. 한 폭의 그림 (Paradise) |  Egy csodás kép
  4. Birthday
5. 친구. 세번째 이야기 (My Rainbow) | Barátok. Harmadik történet
  6. Hush 
7. 산다는 건 다 그런 게 아니겠니 (Life) | Mert ez az élet, nem?
  8. 그대로부터 세상 빛은 시작되고 (The Light) | És a világ felragyog
9. Love [story]
10. Remember (angol)


Nekem tényleg nagyon tetszett! Erősen éreztem rajta az "eredeti KPOP" hangzást, és imádtam! Hallottam hangszereket, az énekesek - számomra - érdekes és kifinomult hangját. A kedvencem a Birthday és a 대로부터 세상 빛은 시작되고 lett



10/ 10



A következő legyen az AOA. A lányok visszatérését már rengetegen várták, ugyanis mostanra a KPOP egyik legnépszerűbb együtteséről beszélhetünk. Megjelent az első teljes albumuk, és ezúttal két klipet is hoztak nekünk!




Először is nézzük az Excuse Me című dalt és videót. Őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy miért, de az egész szám hidegnek és üresen csengőnek tűnik. Lehet, hogy azért van, mert még nem hallottam elégszer, de így frissen az a véleményem, hogy ezen nem dolgoztak eleget. Kicsit statikusnak hat, mintha nem tartana sehová. Ha megfigyelitek, ritmus az egész dal alatt ugyanolyan, enyhén monoton - bár lehetséges, hogy ez nem véletlen. A lányok hangja mintha szintén túl lenne "tökéletesítve", néhol embertelenül élesen csengenek - főleg Choa esetében. A dal fülbemászó, de ezek az apróbb problémák szúrják a szemem.

A klip eszméletlen mű, folyton arra vártam, mikor dőlnek a lányokra a papírfalak. A legnagyobb ellentétet maga a téma hordozta, a lányok nyugati stílusú magánnyomozó (?) szerepében tündökölnek, egy teljesen nyugati stílusban berendezett helyen - a viselkedésük mégis tipikusan koreai. Ez valahol nevetségessé tette a helyzetet, nem tudtam komolyan venni semmit. Pedig nagyon tetszett volna, ha valóban elő merik húzni az okos, erős, szexi nőtípust, ahelyett, hogy ezeket a szemmeresztgető, kislányos, botladozó nőket tolnák a képünkbe. Nagyon jól állt volna nekik - és az amúgy szexire tervezett tánc még jobban kiemelkedett volna. Persze egy világos koncepció vagy történet sem ártott volna meg, ha már itt tartunk. 



 
Váó! Erre egyáltalán nem számítottam. Tetszik a koncepció, a lányok ruhái, a háttér, a díszletek, minden!
A videóról szólva... nagyon tetszetős! Kicsit soknak találom benne a vágásokat, de egyébként gyönyörűre sikeredtek a felvételek.  Ez a kék neonfény pedig csak hab volt a tortán, erősen rásegített a lányok egyébként is szexis megjelenésére.

A dal, nos, nagyon tetszik - de a refrén...  Értem mit szerettek volna elérni vele, a női csábítás tipikus jelenetét láthatjuk. Lassan, óvatosan, finoman. 


아찔하게 bing bing - szédítően,
내 머릿속에 bing bing - ahogy képzeltem,
부드럽게 hug me yeah - ölelj lágyan!

자꾸 아슬하게 bing bing - mindig izgalmasan,
눈빛에 빠져 bing bing -  elveszve a tekintetedben,
달콤하게 kiss me yeah - csókolj édesen!

De mindezek ellenére elég nagy problémám van vele, ugyanis a refrén előtti rész - a legjobb az egész dalban -, igen erőteljesen építkezik, ám végül nem olyasmit kapunk, amit elvárnánk. A ritmus pont a refrén előtt hagy alább, ami nagyon zavaró - de egyébként kifejezetten érdekes húzás, nem számítottam rá. 

Aztán jött Jimin része. Hát, nem mondanám, hogy teljesen ki vagyok békülve vele. Rendben van, értem, neki ilyen a hangja, és az is világos, hogy pont annak érdekes hangzását akarják gyengeségből erősséggé tenni, de... néha kicsit sok. A Good Luck megjelenésekor mondjuk még rosszabb volt, mint itt, szóval nincs okom a panaszra, de... néha tényleg sok. A háttérben olyan, mintha egy rohadt idegesítő számítógépes hangot nyomatnának null-huszonnégyben. Mint a WOLF saranghaeyo-ja. Szörnyű - szerintem.


Térjünk rá az albumra. Ugyanis, ez a lányok első igazi lemeze, 9 teljesen új számmal + az Oh Boy koreai verzójával. 


1. Excuse Me
2. 빙빙 | Bing Bing  
3. Three Out  
4. 느낌이 오니 | Érzed?
5. 불면증 | Álmatlanság
6. Lily (&SF9)
7. Melting Love
8. 너 때문에 | Miattad
9. Oh Boy
10. With ELVIS

Igazából nem lepett meg, milyen jóra sikeredett. Minden dalban van valami élvezhető, ami elég ritka. Nem mondom, hogy 100%-os sláger lenne mindegyikük, de egyben hallgatva a számokat, egész jó lemez érzetét keltik. 

Az én kedvencem a 너 때문에 | Miattad, a Three Out, az Oh Boy - mert valahogy jobban tetszik koreai nyelven, szoknom sem kellett.




10/ 8 




Következzék most a Rania. Hát, igen. BP Rania. Most inkább nem mondok semmit, lássuk a videót:




Ezek a lányok vagy céget váltanak, vagy örökre némaságra lesznek ítélve. Na meg... itt van Alex, aki úgy tudom, most már a "밴드의 리더", ami azért is meglepő, mert nem beszél koreaiul, és elvileg a leader az, aki a beszédeket tatja, aki a műsorokban a legtöbbet hallatja a hangját? Vagy ő egy olyan vezető lesz, aki csak egy "hidden member" és néha beleszólogat a dalokba rap címén? Egyszerűen nevetséges amit a cég művel? Mi szükség volt ennek a szerencsétlen lány debütálására - ami meg sem történt igazából. Most Koreában van, tanulja a nyelvet, de mind tudjuk, hogy hiábavaló az egész. Először is, a koreaiak rasszisták - jujj gyorsan kijavítom magam, xszenofóbok -, másodszor... nincs másodszor. A lány nem koreai, ezen felül még a bőre is barna, nem beszéli a nyelvet... Ki fogadná el ezt így? Még itthon is csak néznénk, ha egyszer csak jönne egy csaj, hogy hát ő most tudta meg, hogy vannak itten magyarok, és hát mostan nekik fog énekelni - sok év mulva talán a nyelvünket is megtanulja. Vagy nem. De azért szurkoljatok már. Ne legyünk nevetségesek. 

Lehet, hogy a cég szeretné nyugaton debutáltatni a lányokat - de az sem fog menni. Jobb hátterű bandák is megbuktak már. Nyugat (vagyis Amerika...) ugyanolyan ellenséges az idegenekkel, mint koreai barátaink. A legjobb lenne, ha mindenki otthon maradna - elsőnek legalább érjenek el youtube nézettséget, aztán ha van kereslet arra amit csinálnak induljanak egy turnéra, és adjanak ki ITT is albumokat anélkül, hogy háromszorosára emelnék az árat. Ha ez bejönne, áldásom rájuk. De addig... mindenki maradjon otthon, és ne szórakozzon ezeknek a lányoknak az álmával. Amíg otthon nem megy nekik, ahol a legtöbb esélyük van, ne is gondoljanak ilyen hülyeségekre.

Na de... A klip olcsó volt, ez nagyon látszik. Néhol a vágások is hülyén vannak megoldva - ez pedig igen zavaró. Nyilván nem volt pénzük normális MV-t csinálni. Ezzel nem is lenne nagy bajom, mert megesik az ilyen - sokan később törnek csak fel (de azért vegyük figyelembe, hogy mennyi idős ez a banda). Nem is ez volt ami felbosszantott. Hanem ez



Meghallgattátok a dalt? Akkor azt hiszem nem is kell magyaráznom semmit. Na jó, úgysem tudom magamban tartani. EZ A DAL KURV@ JÓ! Sokkal több lehetőség van benne, mint abban amihez egy klipet forgattak. Igen, a Make Me Ah sok helyen klisés, de őszintén... a legtöbb sikeres dalt a klisék viszik előre. Ebben még azokkal együtt is több lehetőség van, mint a másikban. A Start a Fire jó dal - szerintem -, de több hallgatás szükséges ahhoz, hogy valaki megszeresse. A Rania pedig nincs abban a helyzetben, hogy ilyet megengedjen magának. Egy szinte azonnal fülbemászó dalra lett volna szükségük, erre csesztek bele az egészbe, mert van pénzük még egy bukásra. Nem tudom ki vezeti a céget, vagy hogy kerülhetett egyáltalán vezető pozícióba, de...TAPS TAPS TAPS!




Egyébként a dal jól sikerült. Kifejezetten tetszett a maga nemében, de a Make Me Ah sokkal jobb, mérföldekkel. Hamar belemászik az ember fejébe, és élvezet hallgatni. Erre lett volna szüksége a bandának, nem úgy tagokra, meg idétlenkedésre. 



10/6




Akkor ejtsünk szót az AKMU visszatéréséről - előrébb helyezem, ha már egyik tagja lány. Mind tudjuk, hogy a kötelező besorozás a legtöbb fiúbandát érinti, lány tag ide vagy oda, az AKMU sem lehet kivétel. Ez pedig igen szomorú, ugyanis újabb album maximum három év múlva érkezhet. Azonban, foglalkozzunk azzal, amink jelenleg van: 




A dal a 오랜 날 오랜 밤 | [Az a] régmúlt nap, [az a] régmúlt éj címet kapta, ami előre jelezheti nekünk, hogy bizony nem egy vidám dalocskát készítettek, sokkal inkább valami nosztalgikusat. És milyen jól tették! 

Gyönyörű, tényleg gyönyörű a szám, nem tudok leállni, amióta kijött egyre csak ezt - és egy másik albumot, de arról később - hallgatom. A dalszöveg is pont olyan szép, amilyen lenni szokott. 


오랜 날, 오랜 밤 동안, 정말 사랑했어요
어쩔 수 없었다는 건, 말도 안 될 거라 생각하겠지만
Azon a régmúlt napon, azon a régmúlt éjjelen, tényleg szerettelek.
Mégsem tehettem érted semmit, s szánalmasnak éreztem önmagam, de...

밉게 날 기억하지는 말아줄래요
아직도 잘 모르겠어 
당신의 흔적이 지울 수 없이 소중해
Megtennéd, hogy nem egy szörnyű emberként emlékszel vissza rám?
S bár még mindig nem értem miért,
De az emlékeid túl értékesek ahhoz, hogy el tudjam feledni őket.


Nem tudom mennyire vagytok tisztában a ténnyel, de Koreában nagyon nagy népszerűségnek örvend ez a zenekar. És ennek leginkább a dalszövegeik miatt alakult úgy, ahogy. Zseniálisan választják meg a szavakat, melyeknek több értelmük is van, mint pl. 얼음들 | Jég című számukban is. 얼음들 = jég, 어른들 = felnőttek. A két szó egyetlen betűben tér el, amit néha kihallani sem lehet. Az AKMU a zenei zsenialitásáról híres, és még egy rossz szót sem hallottam róluk, sőt!

Nos tehát, miután ismét órákig fecsegtem mindenről - a lényegre is térhetnék. A dal úgy van jól, ahogy van - a klipben sem találok hibát. Nem tudom nem szerteni ezt az együttest, mert tényleg zseniálisak. Adjatok nekik egy esélyt - tudom, nem túl népszerűek kicsiny hazánkban, meg úgy nyugaton, de tényleg zseniálisak.

Hallgassuk meg az albumot!




A lemez a Winter címet kapta angolul, de eredetileg 사춘기 하 vagyis Tinédzser éveink alatt a megnevezése - ami remekül tükrözi a dalok mondanivalóját. 

1. 생방송 |  Élő műsor
2. 리얼리티 | Valóság
3. 오랜 날 오랜 밤 (LAST GOODBYE) | Azon a régmúlt napon, azon a régmúlt éjjelen
4. 못생긴 척 | Csúfnak lenni
5. CHOCOLADY
6. YOU KNOW ME
7. 집에 돌아오는 길 | A hazafelé vezetó út
8. 그때 그 아이들은 |  Akkoriban, azok a gyerekek


Ez egy tényleg remekül sikerült album lett, élvezet hallgatni! A kedvencem az utolsó két dal lett, egyszerűen leírhatatlanul gyönyörűek! Hallgassátok meg az egész lemezt, nem fogtok csalódni!




10/10





És akkor következzenek az urak: 



Az első legyen a Seventeen. Ugyan nem igazán visszatérés, de mindenképp meg akartam osztani veletek! Mert ez valami fenomenális - és mert kellett valami ami egy kicsit emeli a listát




Ez volt az egyik legjobb szám az egész Going Seventeen albumon. Mikor először hallgattam, éreztem, hogy ezt mindenképp népszerűsíteni kellett volna, erre tessék: megpillantottam a klipet, és csak ámultam. Még ha a PLEDIS nem is végez jó munkát, a Seventeen-re igen sok figyelmet szentel - és Istel áldja őket ezért! Tisztában vagyok vele, hogy nagyon sokan ellenszenvet táplálnak a fiúkkal szemben, még ha megérteni nem is tudom, de tisztában vagyok vele - ennek ellenére, szeretném ha jobban figyelnénk a srácokra. Igazán jó dalokkal lepnek meg bennünket, a fiúk pedig tehetségesek. 
Ugyan vannak problémák a promó és a banda felépítése körül is, amit én magam is képes vagyok észrevenni - holott nem mondom, hogy értek a témához... de ennek ellenére nagyon sokat dolgoznak a srácok, tényleg megküzdenek a helyükért. Nem vagyok rajongójuk, de szívesen hallgatom a számaikat, mert jó minőségűek és sok áll közel az ízlésemhez. 


Nézzük pl. ezt a klipet! Rohadt egyszerű, ezt mindenki láthatja. Viszont ennek ellenére, szemet gyönyörködtető. És ez nagy szó. Nem vagyok elragadtatva a koreótól és attól sem, ahogy a srácok táncolnak, és mégis, van bennük valami ami megragadja a figyelmemet. Ide számításba venni a SEVENTEEN-t, mert nagyon sok lehetőség van bennük. Milyen ironikus is lenne, ha 2017 az ő évükké válna! 


10/10


Jöjjön most Seo In Guk. Lassan már kezdtem megfeledkezni arról, hogy az úriember énekes is, nem csak színész - színészként imádom. Nem mondom, hogy született tehetség, de karakteres, képes színt vinni a vászonra. Ezúttal azonban a zenei tehetségét óhajtotta megvillantani. Lássuk: 




Őszintén szólva... nem tudom mit mondhatnék. A dal jó, a klip okés, de nem ütött szíven a dolog - ami fura, mert imádom a férfit. Képes lennék bármelyik filmet megnézni amiben szerepel. Ne ítélkezzetek! :D *kínos köhögés* De maga a zene nem ragadott magával, ismét egy puha-pornó amit mostanában - mindig is így volt - nagyon sokan kedvelnek. A hölgy rajongók szeretik az ilyesmit, jönnek a kommentek "bumm terhes lettem". Jó ég emlékszem, mikor a kisbaba Kai-ra mondtak ilyeneket, én meg kb... 





... ültem a gépem előtt és arra gondoltam, hogy ki mondhat ilyet egy kisfiúra. Nem tudtam, hogy én vagyok-e abnormális, vagy azok akik ilyeneket mondanak. Bírom mikor azzal jönnek, hogy csak a női előadókat tekintik 'szexuális tárgyként'...  *kínos köhögés*

Na szóval. Oké, itt egy felnőtt férfiről van szó, nem lehet nagy bajom vele. És nincs is. Csak hát a dalt nem érzem átütőnek, viszont látom ahogy a többi rajongó csorgatja a nyálát, és kicsit az jön át, hogy a videó... eltereli a figyelmet a dal hiányosságairól. Ez pedig soha nem pozitív. 



10/5



Most pedig következzék a Shinhwa. Ó igen, ismét itt vannak, készen arra, hogy az arcomba dörgöljék az újabb imádnivaló zenéjüket. Nem tudom miért, de még nem jelent meg a klip, holott az egész album meghallgatható / megvehető.


Szóval, egyelőre az albumot nézzük:





1. HEAVEN
2. TOUCH
3. SUPER POWER
4. TONIGHT
5. BYE BYE BYE
6. 우리 | Mi
7. 오렌지 | Narancs/szín
8. 아는 사이 |  Ismerősök
9. 별 | Csillag
10. #CHOCOLAT


Bár a lemez klipes dala a TOUCH, nekem messze nem az tetszik a legjobban. Persze látom, hogy ez egy közönségbarát szám, olyasmi amit sokan szerethetnek, de szerintem a 별 | Csillag egyedüllálóan gyönyörű. Mikor egészben hallgattam a lemezt - és amióta kijött gyakran ezt teszem -, ez volt az első dal, amire felkaptam a fejem. Már nem tudom mit csináltam, de azonnal a videóra kattintottam, mert tudnom kellett, mi ez a dal. Kétségem sincs felőle, hogy mások is szeretni fogják, tényleg remek, annak ellenére is, hogy a szövege tipikus - a rajongóknak szól.

A másik pedig a Heaven. Én nem tudom hogy csinálják, de a hangjuk tökéletesen illik a dalokhoz, soha nem érzem azt, hogy mesterkélt hangzásuk lenne - amit a TWICE esetében nagyon gyakran, az EXID esetében egy kicsit kevesebbszer. Az nem titok, hogy utómunkálatokkal nagyon sokat segítenek az énekeseknek, hisz az albumon kiadott daloknak tökéletesnek kell lenniük, de ennek a két együttesnek.
Összességében egy kicsit csalódott vagyok, ennél egy sokkal jobb lemezt vártam.Ment itt a duma, hogy nagy csattanás lesz és még Part1 is megjelent, de ennek ellenére sem vagyok lenyűgözve. Jónak tényleg jó, de nem hiszem hogy kiemelkedő volna. Több szám is unalmas - számomra, és nem érzem úgy hogy szükségem lenne erre a CD-re. Nem adnék pénzt érte. Egy dalt sem tartok igazán kiemelkedőnek, mert... nézzük csak. Három részre lehet bontani a lemezt, vannak a pörgősebb dalok, az unalmasak és a cukik. Nem vártam, hogy ilyen könnyen kategorizálni lehet egy egész lemezt. Csalódtam, mert sokkal többet vártam.



10/7



Ti mit gondoltok? 

2 megjegyzés:

  1. Én eddig nem ismertem a S.E.S-t de jó ég, iszonyat jók! Az egyik legjobb dal és klip szerintem a Paradise.
    Annyira magabiztosak és nőiesek, de közben még is olyan cukik, hogy nem lehet nem megszeretni őket 3 perc alatt... És a profizmus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Ó, nagyon örülök, ha megtetszett az együttes! Igazán tehetégesek, még ennyi idő eltelte után is, főleg hogy még mindig képesek megérinteni a hallgatóságot! És igen, igazad van, a Paradise gyönyörűre sikerült! Remélem hamarosan halhatunk még tőlük dalokat! :)

      Törlés

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...