컴백시간! 오마이걸 | 위너 | 태연 | 드림캐쳐 | 걸스데이



Ó Te Jó Ég! 

Haha, oké. Szóval, sziasztok ismét! Elérkezett az ideje, hogy kicsit utánanézzünk mi is történt a KPOP világában az elmúlt héten. Kiket hallgatunk meg? Oh My Girl, Winner, Taeyeon, Dreamcatcher, Girls Day.



Kezdjük is a hölgyekkel. 

Első legyen a Girls Day, ha már szegények lemaradtak a múlt héten - nem volt elég megjelenés ahhoz, hogy bejegyzést írjak. Tehát, Girls Day. Mit tudok elmondani róluk? Szeretem a zenéjüket, még ha nem is a kedvenceim. Régen egyenesen imádtam a számaikat, és a régen alatt a Nothing Lasts Forever korszakot értem. Hűű, igazán sok idő telt el azóta! Lássuk, most mivel rukkoltak elő!



Szóval az I'll Be Yours című dal lenne az, ami klipet is kapott. Jó döntés volt. Ez a szám zseniális - szerintem. Nem csak retro hatású, de tökéletes megfelel arra, hogy Mina (Soha nem értem miért biggyeszt mindenki egy h-t a neve végére. Az csak 민아 = M+I+N+A.) hangja csilloghasson. A többiekről inkább nem ejtenék túl sok szót, bocsássatok meg, de nem győztek meg igazán a kiemelkedő tehetségükről - és ezzel tényleg nem akarok megbántani egyetlen rajongót sem, de őszintén szólva, szerintem átlagos hangja van a másik három hölgyeménynek. De ez tényleg csak az én véleményem.

Na, a dal nagyon-nagyon jól összeszedett, tökéletesen felépített, ott pörög fel ahol kell is neki, Mina hangja pedig egyszerűen tökéletes, gyanítom, hogy az ő hangszínére írták az egészet - amivel nincs is baj, mivel a többiekére nagyon nem is lehet. De ez nagyjából minden második bandánál így van, nem kell letámadni őket, hogy "júj, szar a hangjuk" meg hasonlók. Nem, nem mondom, hogy rossz a hangjuk, egyszerűen átlagos.

De a klip. A klip... néhány helyen megölt. Vizuálisan ocsmány. Nem tudom, hogy ezt miképp fogalmazzam meg, de néhány képkockát, vagy épp öltözetet egyszerűen nem tudok hová tenni. Pl:



Nem vesztek észre semmit? Segítek.


Még mindig nem olyan vészes?


Ez meg mi a jó ég? Hát ez gusztustalan!

Könyörgöm! Ha nem találtak a lányokra való cipőt, vagy olyat ami nem esik le a lábukról, akkor ennél még az is szexisebb lett volna, ha egy mezítláb táncikálnak! Fúúú, mikor először megláttam, majdnem kiestek a szemeim. Hát kérem, van olyan a hölgyek közt, akinek olyan szorosan "ragasztózták" a lábfejéhez a cipőt, hogy kidülledt a "hája". Hát, ez aztán szexuális, mit ne mondjak!

A másik. Miért kell a fél videón keresztül azt néznem, hogy két faszi boxol? Vagy valami hasonlót csinál. Ez most szexis? Vagy én vagyok az egyetlen aki nem izgul arra, hogy az egyik pasi fejberúgja a másikat? Lehet, hogy én vagyok fura, de engem az ilyen pont hogy undorít... 

Plusz. A tánc:



Na pont ilyen arcot vágtam, mikor megláttam ezt a részt...
(Ó persze, pont nem olyan részt kaptam el, amilyet akartam...)

A lényeg annyi lenne, hogy vágom én, szexi meg minden, de... ha élőt néztek, vagy csak a videót, nagyon látszik, hogy nem képesek egyszerre csinálni ezt a nem is tudom... minek nevezzem... mozdulatsort? A szememben ez olyan, mintha épp csípőficamot készülnének kapni. Egyáltalán nem vonzó, inkább botladozásnak tűnik. A francos érelszorító meg a combjukon! Lehetnek negyven kilósak, ha azt a tetves szíjat úgy meghúzzák rajtuk, hogy később már csak egy orvos tudja kioperálni belőlük! Néha úgy néznek ki tőle, mintha legalábbis tíz kiló felesleg lenne a lábukon. Áh, nevetséges. 

Meg az a jelenet, mikor Mina a cipőjét a szerencsétlen pasi kezébe nyomja... csak arra tudtam gondolni: hát haver, remélem nem szagolsz bele!

Oké. Lehet, hogy csak nekem voltak zavaróak ezek a jelentek. Lehetséges, hogy rajtam kívül egy ember sincs, akit ezek a képsorok kizökkentettek. Ez pedig rendben is van. De nekem ezek olyan szinten zavaróak voltak, hogy a hajam akartam tépni. Mert minden egyes alkalommal, mikor kezdtem volna élvezni a videót, felbukkant egy ragasztós lábfej, egy büdös cipő, egy kidülledő comb és egy jól irányzott pörgőrúgás, amik totál megzavartak. Így pedig képtelen voltam élvezni. Ez egy nagyon nagy mínusz pont. 

Na de, térjünk rá az albumra!



És milyen jól tettük, hogy rátértünk! Miért? Mert rohadt jó. Nem viccelek, ez a lemez egyszerűen egy remekmű. És azt is meg tudom mondani, hogy miért. Hagyjuk az énekhangokat (bár a lemezen azok is remekül hangzanak), és a szöveget, s koncentráljunk a zenére. Ha valaki annyira jó számokat kap a kezéhez, mint amilyenek ezen az albumon vannak, őszintén szólva egy óriási idiótának kell lennie ahhoz, hogy elcsessze őket. Mert kérem szépen, ezek csodálatos zeneszámok! Ott van a Thirsty, a Love Again és a Don't Be Shy. Hallgassátok csak meg őket, a zenét figyelve! Ti is észrevehetitek, hogy mennyire fülbemászóak a maguk - és ez most csúnya lesz - lagymatag módján. Mert ezek maximum középtempójú dalok, és mégis, ha valaki kétszer, háromszor meghallgatja őket, máris bumm, kívülről fújja az egészet. Ez pedig csak kis részben a szöveg érdeme, s sokkal inkább a zenéé.

A kedvencem a Love Again lett, ami valamiért a Fiestar zenéjére emlékeztet (amit imádok), főleg a Black Label dalaira (ami az egyik legjobb KPOP album, valaha). Nem tudom, hogy egy-e a szerző, vagy valami (de gyanítom), mert zseniális lett! A hangok a helyükön vannak, a ritmus és a dallam is remekül passzol egymáshoz. Erről a számról semmi rosszat nem tudok mondani. Szívesen láttam volna mellé egy videót, de ezzel persze buktak volna. Értem én, értem.

Tehát...


A dal:
10/9
Összességében:
10/10


A következő legyen Taeyeon! Hű, az előző visszatérése szinte beledöngölt a földbe, ami higgyétek el, engem is pont annyira meglepett, mint titeket. Soha, de soha nem gondoltam volna, hogy ez a hölgy ilyet tehet velem. De volt annyira szemtelen, hogy megpróbálta, és még sikerrel is járt. Lássuk, ezúttal mivel próbálkozik!




Nos, ez is egy olyan pillanat, amiről nem hittem, hogy eljöhet, de én kezdem megszeretni ezt a nőt. A zenjét mindenképp. Nem tudom hogy csinálja, de ahogy újra és újra visszatér, mindig erősebben és erősebben kap bele a hajamba és rángatja meg, mondván: nem mész sehova, fogod és meghallgatod a dalomat! Mondom, ülj le és hallgasd! Hát igen, valahogy így zajlik az összes találkozásunk. 

Ez valami gyönyörű lett, őszintén. Tudjátok mit érzek egyre inkább? Felnőttséget. Ami valahol rémisztő, mégis gyönyörű. Megértem, hogy sokan miért nem szeretik ezt az albumot - elég felnőtt ahhoz képest, amit eddig kaptunk tőle, amit az SNSD tagjaként mutatott. 

Mikor az I kijött ki nem állhattam a számot. A legnagyobb problémám az volt vele, hogy unalmas volt. Pontosan azért, mert ha végig sikoltozol egy dalban, az első másodperctől fogva, akkor mégis mi történik majd a refrénnel, vagy a dal végével? Vagy még hangosabban ordítasz, vagy totál unalmas lesz a szám, mert egyszerűen nem lesznek benne érzések amiket fokozni tudsz, nem lesz extázis, nem lesz megkönnyebbülés. 

Itt a Make Me Love You című dalban ezerszer több érzést fedeztem fel, mint például az I vagy a Why hallgatása közben. Még az a kicsi hangemelés is jobban meghatott, mint az előző lemezei együttvéve. Ez most bunkóságnak tűnhet, pedig nem annak szánom. Szimplán őszinte vagyok. Csak nézzetek a videóra, és mondjátok, hogy nem sokkal jobb! Komolyan. Olvassátok a szöveget, és mondjátok, hogy nem sokkal kifejezőbb! 

Taeyeon egy olyan nőről énekel, aki sokat csalódott, s ezek miatt a fájdalmas emlékek miatt inkább pillangóként szállt virágról virágra. Ami valahol sötét és kicsit sem szép elképzelés. De aztán felfedezi, hogy valaki végig segítette, valaki végig mellette volt. Ez a kép pedig, elmond mindent: 



'푹 빠져 버린 내 모습 어떤지'
"Vajon hogy nézhetek ki, mikor szerelembe esek?"


Nem tudom, hogy képesek vagytok-e követni a kusza gondolataimat, de... ez a nő szembesül azzal, amire már olyan nagyon régen várt. Már nem tinédzser érzésekkel, hanem úgy, hogy mindenen átesett, rengeteg csalódáson. Talán el se hitte, hogy vele történhetnek még jó dolgok, és félt. De végül megpillantja saját magát. Lehet, hogy ostobaságokat beszélek, de tudjátok, hogy szeretek belemagyarázni dolgokat mindenbe. 

A másik dolog. Észrevettétek, hogy azoknál a képsoroknál, mikor Taeyeon fájdalmas dolgokról beszél, a fény mindig kintről érkezik, akár a reflektorok fénye.

Vegyük a nyitó képet. Az első csalódást. Már felkapcsolódtak a fények - megjelent a szerelem -, ám a külvilág hirtelen közbeszólt...



Ami elől próbál elrejtőzni...




Mikor pedig a szerelemről, vagy a jelenlegi helyzetéről, mintha a szobán belül lenne csak világos, az őt körülvevő világ mintha elcsendesedett volna. Hát ez, tényleg megható, ha belegondol az ember. Azoknál a jeleneteknél pedig, mikor a virágokkal teli szobában ücsörög, mintha ő maga adná ki a fényt - hisz ő áll ott, ahonnan a fény érkezik. Nagyon-nagyon szép!


A szobában szívdobogásként felvillanó és kialvó lámpák fénye pedig...




Egyszerre szól ez a dal szerelemről, s arról, ahogy ez a nő elfogadja saját magát. Ha belegondolunk, nem feltétlenül kell egy férfiról szólnia, akár beszélhet saját magához is...

Áh, teljesen el vagyok varázsolva tőle, levett a lábamról. 


Mondanám, hogy nézzük az albumot is, de ugye csak 3 új dalt kaptunk - ami bőven elég! -, így kiemelném a kedvencemet. 




Úr Isten! Ez annyira gyönyörű, hogy nem találok szavakat. Ezt nevezem éneklésnek. Mikor kb. egyetlen zongora mellett a hangod maga a dallam, a dallam, mely képes meghatni, és képes elmesélni egy története úgy is, ha mondjuk nem érted a nyelvet. Taeyeon tényleg tud énekelni, és most be is bizonyítja nekünk. Nem csak magas hangokra képes, de érzelmeket átadni is. 

Oké, nekem végem. 


A dal: 
10/10
Összességében:
10/10 
+ 5 az I blame on you miatt.



Most pedig következzen az Oh My Girl. Imádom, nagyon szeretem ezt a bandát. Amióta csak meghallottam a Closer-t (ami a mai napig az egyik kedvenc kpop számom) mindig izgatottan várom a visszatérésüket. 



Most mivel örvendeztetnek meg? 




Hát, nem tudom. Nem tudom eldönteni, hogy mit érzek ezzel a dallal kapcsolatban. Azt a részt, hogy "vigyél magaddal bla bla" nagyon szeretem, de a többiről még nem tudnék nyilatkozni. Egy kicsit, nem is tudom, túl cuki lett? Túl sok a háttérzaj? Nem tudom. Nem a kedvencem. 

A klip se tetszik túlzottan... 

Igazából nem is nagyon tudok mit mondani, komolyan, még véleményem sincs az egészről. A szövege sablonos, a zene néhol zavar a sok cukisággal és háttérzajjal, a folyton ugyanolyan ritmussal (csak figyeljetétek meg) - kivéve a "vigyél magaddal" részt. Áh, nem ez lesz a kedvenc OMG dalom. 
Viszont! Az album nagyon-nagyon jól sikerült! 




A Windy Day (Pink Ocean átdolgozott ver.) még mindig jobb, de ez a lemez nagyon közel áll hozzá. A Rel World és a Perfect Day zseniálisak, igazi hangszerekkel, remek hangokkal, áh! Nagyon szeretem, iszonyat sokszor meg tudom hallgatni akár egyhuzamban is.

De sajnos... ez az egyetlen jó dolog amit erről a visszatérésről el tudok mondani. Higgyétek el, én is értetlenül állok a dolog előtt, ám mégse tudok többet kipréselni magamból. Aranyosak meg minden, de ha a promós szám rövid, nem is tetszik nagyon, olyan elmegy... A lemezen sokkal szebb hangokat hallunk, sokkal kellemesebb dalokat, amiket szívesebben láttam volna a színpadon. De persze azt is megértem miért nem ezeket választották - hiszen a Coloring Book figyelemfelkeltőbb. 

Ennek ellenére se tudok mit mondani... 

A dal: 
10/7
Összességében: 
10/9


A következő pedig a Dreamcatcher. Mit mondhatok el? Imádom a lányokat, úgy ahogy vannak. A hangjukat, az erejüket, a táncaikat, a videóikat, mindent. A kedvenc kezdő bandám, ennyi biztos. 




Ó TE JÓ ÉG!

Oh baby
Run, run, run it!


Szerelmes vagyok, de egyre jobban! Már akkor tudtam, mikor először meghallottam. Kész, végem, megátkoztak ezek a boszorkányok, és a rajongójukká változtattak. Nem tudom hol kezdjem. 

A zene. Tíz pontos, kérdés nélkül. Ez ZENE, abban az értelemben ahogy eleve használjuk ezt a fogalmat. Hangszerek és mögöttük emberek. 

A hangok. Tíz pontosak. Tökéletesek, élesek, egyik se lapos, egyiken se hallom, hogy direkt cuki lenne, hogy ezzel elterelje a figyelmet a tehetsége hiányáról. A hangok kiemelkedően jók. 

A dallam. Tíz pontos. Ezt talán magyarázni sem kell. Nem tudom ki csinálja a dalaikat, de egy óriási pacsit akarok adni nekik. 

A szöveg. Tíz pontos. Elegetek volt a klisés szerelmes-szakítós dalokból? Itt vannak a lányok, akik fogják a pasijukat és jól megkínozzák. Ezaz! Az igen!

A tánc. Tíz pontos. Egy tánc, ami illik egy rock számhoz? Vicceltek? Volt már ilyen valaha? 

A klip. Kilenc pont. Még mindig nem teljesen világos, hogy mi folyik itt. A fejemben kavarog valamiféle teória, de nagyon más mint amit a többi rajongó lefirkantott, szóval kicsit félek megosztani, hátha idiótának néztek. 

Na jó, kit akarok átverni? Tudjátok, hogy idióta vagyok, szóval... 

Az előző klipben megjelent egy hotelben a pedofil (ha nem olvastátok az előző bejegyzésem róluk, ez a szó kicsit zavaró lehet nektek szorri), aki ilyen paranormális eseményekre vadászik, ahol a lányok szelleme kísérteni kezdte őt. 

Nos, szerintem ez nem így történt. 

A lányok nem halottak, és nem szellemek. A lányok boszorkányok. Oké, hülyén hangzik, de hallgassatok meg. 

Szóval. Vegyük egyszerre a két mv-t! 


A lányok már a múltban is varázsoltak: 




Egyébként ez pontosan ugyanaz, amit a pedofil pasival is tettek: 


Ám bizonyos sötét egyének megjelentek, s megpróbálták elkapni a lányokat:


Legtöbbjüket el is kapták: 





Ketten megmenekültek:


Méghozzá varázslatot használva:
 

A teória fura része itt kezdődik. Úgy vélem, hogy ezeknek a babáknak a segítségével kerültek oda, ahol a továbbiakban éltek - az összes társukkal együtt, a tükör másik oldalára. Sok helyen olvastam, hogy ilyen babák arra is jók, hogy képviselkék az embert, például hogy egyes emberek lássanak egy bizonyos helyen, miközben te nem vagy ott. Vagy, így lehet például átkokat is eltéríteni, tehát mondjuk ahelyett, hogy téged érne az átok, ezt a babát fogja, stb. Tehát, mielőtt elkaphatták volna őket is az üldözők, eltűntek a tükör másik oldalán - még ha onnan nem is biztos, hogy ki tudnak szabadulni.


Ehhez hasonlót szintén láttunk már: 



Mikor is volt ez? Mikor a pedofilt cseszegették, elvileg szellem formájában. Azonban, én nem hiszem, hogy szellemek voltak. A két lány, aki megmenekült, egy világot hozott létre, ahol ők és a társaik is biztonságban voltak. Egyelőre. A tükör mögött, a másik oldalon. 




Ám, a pedofil megérkezett, és mivel pontosan tudta, hogy kiket keres... 



Vagy az eltűnésük után nyomozott, vagy azért jött, hogy elkapja a lányokat, ezúttal végleg. (Én a másodikra szavazok, tekintve a lányok agresszív fellépését.)


A lányok eközben képesek ugyan megjelenni a való világban, de mégsem a részei, míg az átok ami rajtuk ül, feloldást nem nyer. Miképp jelenhetnek meg? 
Kell hozzá... 

Álomfogó...


Egy tükör...


És egy baba. Ahogy mondtam, "mintha ott lennének", tehát a baba testesíti meg őket - ezen az oldalon.


Ezek után, bár sokan azt mondják, hogy a lányok szelleme megpróbálta elijeszteni a pedofilt, én úgy vélem, hogy pont ennek ellenkezőjét akarták. Emlékeztek hányas szobában szállt meg a pasi? 808. Mit csináltak a lányok? 




Minden egyes szoba felé a 808-as számot helyezték. Na most, ha egy olyan folyosón laksz, ahol minden egyes szoba ajtaja egyforma, megzavarodsz. Ha ráadásnak minden szobának ugyanaz a száma, akár egy másikba is benyithatsz. Hát nem ez volt a cél? Szerintem igen. Direkt vezették el a szobához, ugyanis kellett nekik valami, amihez egyedül nem fértek hozzá - valószínű, hogy nem tudták kinyitni. Hogy mi? 



A könyv, aminek segítségével elátkozták őket. Ezt pedig meg is szerezték, majd láss csodát, feloldották az átkot. 







Ezek után pedig kiszabadultak - ha megfigyelitek, akkor nem csak a faágak lángolnak, hanem annak a szobának a falai is, ahol a lányok voltak addig. Aztán hirtelen a pedofil találta magát az ő helyükben, a tükör másik oldalán. És ilyet miért tennének egy teljesen idegen emberrel, aki épp hogy segített nekik? Ebből is gondolom, hogy nem csak nyomozni jött a pasas. 



Ezek után pedig, a lányok újra egybegyűltek, és elindultak...


Boszorkánykodni. 


Mondjuk, mikor megláttam az ikeás fáklyát a kezükben, hangosan felröhögtem. :D 

Háát, ennyi lenne a kis teóriám a klipekről. Bocsánat, ha kusza volt, de ennyire futotta tőlem így a beadandóim után. 

Nézzük a lemez másik dalát, amit egyenesen imádok! 




Ó, én meghaltam. Sokszor. Hallgassátok, tényleg nagyon szép lett! És imádom, hogy a szöveg még a nem klipes daloknál is illik az alapkoncepcióhoz! Egyszerűen zseniális! 


A dal: 
10/10
Összességében: 
10/10 
+10 millió


Most pedig következzenek az urak! 


Vagyis... az az egy szem banda akivel foglalkozni fogok,  ami pedig a Winner lesz. Előre kell bocsátanom, hogy nagyon nem vagyok Winner rajongó. Eddig kb. 2 számuk tetszett - összesen. De eleinte nagyon, nagyon, nagyon nem kedveltem őket zeneileg. Tudom, fura. Próbáltam, de nem ment.
Aztán, mikor hallottam, hogy egy tag kilépett (bocsánat, nem tudom a nevét, de arcról persze felismerem), sokan hitték, hogy itt a vége. Hisz ez a tag is nagyon népszerű volt és hát, ez a YG-nél nem is divat. Mármint kilépni a bandából, mikor még alig debütáltak. Mondjuk amennyi bandája van a YG-nek inkább nem vonok le ilyen következtetéseket. De én nem gondoltam ezt, mert a cégnek ugyan nem kellett több balhé, biztos nem oszlatta volna fel a bandát. Biztosan nem. És nem is fogja, meg lehet nyugodni - egy ideig tuti nem. Már ha lesz siker. Ha nem, akkor visszadugja őket a pincébe. A rajongókon múlik. 

Na szóval. Mit kaptunk most? 



Hű, nekem ez tetszik! Hát, a dal az tetszik. A klipről sokat nem tudok elmondani azon kívül, hogy fekete-fehér és hogy táncolnak benne, meg hogy van egy ilyen "menő" fel-le rugózó kocsi. Nem emlékszem belőle semmi, de semmi másra. Komolyan, semmit se tudok felidézni, pedig vagy hatszor megnéztem. Ez annyira azért nem jó dolog. 

Viszont. A zene tetszik. Olyan nyárias, jó a ritmusa, élvezet hallgatni, még a fejem is oldalra döntögetem, miközben hallgatom. A szöveg elég merész néha - egy résznél még fel is nevettem, de mégis aranyos, olyan se nem túl provokatív, se nem gyerekes. Pont jó. A hangok nagyon jók egyébként, ez meg is lepett. Nagyon sokat dolgozhattak a dal finomításán, mert majdnem tökéletesen illenek a hangok az alapzenéhez. 

A másik dal: 


Jó ég! Ez a klip! Hát ez valami csodálatos! Erre aztán tényleg nem számítottam. Ez már szinte tényleg művészi volt. Ahogy mindannyian rájöttek, hogy minden ami történt az ő hibájuk volt... Mindenki a saját módján. Tényleg nagyon szép volt. 
A dal is szép, nagyon jól sikerült - és a Mino hangján használt effekt se zavart túlzottan. Nagyon tetszett. Bár a dalt nem szeretem annyira, mint a Really Really-t, de a klip viszont sokkal jobb. Talán a legjobb YG mv amit eddig láttam. Nem jut eszembe egy sem ezen kívül, amelyet ennyire szépnek találtam volna. D ez tényleg, tényleg nagyon jó lett! 
Itt mondjuk nem érzem szükségét az elemzésnek, úgy vélem, hog érthető, hogy mi történt a képsorokon. 
Halljátok, még mindig döbbent vagyok az egésztől. Haha, én erre nem voltam felkészülve. Alapjáraton nem vagyok nagy YG rajongó - és nem hiszem, hogy valaha az leszek (bár az iKON-t imádom), de leemelem a kalapom, ez tényleg jól sikerült videó lett. 
Really Really: 
10/8
Fool: 
10/9 
Hát, ennyi lett volna mára - hulla vagyok. Szerettem volna még beszélni mondjuk a Day6 új lemezéről, de őszintén szólva ettől nem vagyok túlzottan elragadtatva (ettől még imádom őket), így inkább kihagytam. 
Szép estét nektek! (Én pedig sírva mászok vissza beadandót írni. HELP.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 Sziasztok! Ahogy láthattátok, az utóbbi pár napban (ismét) nem fértetek hozzá a yt. csatornám videóihoz, se a blogomhoz. Erre egy ismerősöm...